Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně cestovního pasu. Všude se píše, že od černa tohoto roku potřebuji na cestování opět pas, ale nikde nepíší, jestli je to i v rámci EU (šengenský prostor), nebo ne. Když se kouknu do příslušného předpisu (329/1999 Sb.), tak tám píšou: "Překročit vnější hranici přes hraniční přechod lze jen s platným cestovním dokladem, v provozní době a v souladu s účelem zřízení hraničního přechodu, pokud zvláštní právní předpis nestanoví jinak. K překročení hranice s členským státem Evropské unie lze jako cestovní doklad použít i občanský průkaz."(stránka: zakonyprolidi.cz/... Tak jsem z toho trocu zmatený... mohli byste mi poradit? Děkuji moc.
Nemyslite nahodou ,že osoby ktore nemaju OP potrebuju k vycestovani pas?Už nemôžete vycestovať z detmi ktore mate ,len na OP.Musia mať svoj vlastny pas.
kozusnik
Mockrát děkuji za odpovědi. Měl jsem v tom guláš, protože tam jsem četl to, jinde zas to. Možná je to myšleno tak, jak píše mkat. Děkuji za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.