Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy začíná závislost na PC?

Od: rakave* odpovědí: 6 změna:

Vždy jsem byla ráda,když jsem si mohla po práci uvařit kafe a v klidu si jej vypít u PC.Jenže teď jsem odešla do důchodu a mám dojem ,že u PC trávím více času než bych měla.Dopoledně udělám co je zapotřebí,pak uvařím oběd,umyji nádobí a si uvařím kafe a na chvíli si sednu k PC.Jenže to "na chvíli" byl plán.Do té doby než jdu spát strávím na netu až 6 hod denně.Čtu zprávy,diskuze o různých ženských záležitostech,píši emaily...televize mne nebaví.Před televizí zase tráví hodně času manžel.Ráda bych věděla,jak je tomu u Vás.O kolik času Vás PC připraví? A kdy začíná závislost na netu?Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Můj názor je že PC je o něco malinko lepší než televize, protože do televize se akorát blbě čučí a máte z toho skoro prd. Na PC si můžete vyhledávat informace, vzdělávat se a i přemýšlet. To u televize jen horko těžko. Obzvláště u takových pořadů jako je Ordinace v růžové zahradě a podobné nesmysly.

rakave*
hodnocení

Tak s tím na 100% souhlasím :) U televize jen zírám na obrazovku a za chvíli usínám ,takže jí moc nevyhledávám!

A to je právě nejhorší u malých dětí v době kdy se jim vyvíjí mozek a myšlení. Když se nechají "civět na telku" tak asi moc rozumu nepoberou. *ee*

hodnocení

0x

Jeden ze znaků závislosti: když jdu v noci na záchod, cestou zkontroluji počtu.

doplněno 18.05.12 23:50:

Tohle je žert, ale fakt je, že první, co ráno udělám, když vstanu, je, že zapnu počítač

Já taky. Protože přes noc příjde takovýho SPAMu od FB že to musím odklikat *smich*

askmenow*
hodnocení

0x

Dobrý den,

změnily se vám návyky a denní režim tím, že jste odešla do důchodu. Zbylo vám více volného času a věnujete ho vašim zájmům. To je také běžné. Je samozřejmě otázka, kde je ta zdravá hranice. Obecně je jedním z poznávacích znamení závislostí, nejen těch na pc a internetu to, že kvůli danému způsobu trávení času omezujete nebo přestáváte dělat jiné činnosti, které byste dělat měla nebo chtěla a že pokud přístup k činnost omezit nebo vynechat, jste nerada až nervózní.

Takže se sama zamyslete, zda například kvůli internetu věnujete méně času než dříve rodině, manželovi, zahrádce, pejskovi, trávíte méně času venku, méně chodíte na návštěvy a na kávu s přáteli nebo cokoli takového. A také jak náročné by pro vás bylo například, kdyby vám týden nešel internet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]