Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Tak jsem se dnes dočetl, že podle nového zákona je možno v ČR po završení 21 let na požádání podstoupit sterilizaci. To bych uvítal, protože ačkoliv vím, že to v mých 18 letech bude znít směšně, nepočítám s tím, že bych někdy chtěl rodinu (z více důvodů, které nechci rozepisovat, aby dotaz nebyl příliš dlouhý). Mám ovšem několik dotazů, než zákrok případně za tři roky podstoupím:
1) Kolik to bude stát?
2) Jaká jsou rizika?
Je možný po sterilizaci například pokles, potažmo úplná eliminace sexuální touhy? Pokud ano, asi to opět bude znít směšně, ale docela bych to uvíta. Důvody pouze stručně - nikdy jsem neměl přítelkyni a vzhledem ke svému extrémně nízkému sebevědomí a vysokým nárokům spolu s vlastní nepřitažlivostí a podivínstvím ani neočekávám, že by se to v dohledné době zlepšilo, tak se raději zbavím potřeby úplně a třeba trvale, než abych trpěl frustrací a plýtval drahocenným časem na to, abych se tímto problémem nadále zabýval - časem, který mohu jinak využít daleko ušlechtileji, avšak fyzická a citová frustrace v tom poněkud brání, nebo ten čas alespoň značně znepříjemňuje...
A pokud obvyklá sterilizace v tomto ohledu nepomůže, jaké jsou další metody snížení libida bez výraznějších vedlejších následků? Údajně na tento problém fungoval jakýsi Calabron, který způsoboval celkové příjemné uklidnění a uvolnění, ale když jsem se na to ptal v lékárnách, tak mi oznámili, že se to cca před dvěma lety přestalo vyrábět... nějaká náhražka by nebyla?
sterilizace u muže je nevratná - proto si to dobře rozmyslete!
pouze se přeruší chámovody, takže sperma nedojde kam má, ale vstřebá se... Takže na libido to vliv nemá. Tady by pomohla jedině kastrace, ale do toho se vám asi chtít nebude...
To neni pravda. Chamovody jdou opet chirurgicky zpruchodnit, ovesem ne u vsech muzu muze byt obnovena plodnost. Nicmene v CARech umi odebrat spermie primo z varlat, takze i kdyby se muz pozdeji rozhodl pro potomky, ta moznost tady je, ale uz ne prirozenou cestou.
Jinak si myslim, ze pro tazatele by spis nez vasektomie byla vhodna terapie u psychiatra. Protoze myslenkovy pochod jsem hnusny a zamindrakovany, nemel jsem holku, ale chtel bych nejmin modelku a to me trapi, tak se pokusim snizit nejak libido, aby me to netrapilo, je ubohy. Co takhle na sobe zapracovat, aby vzhled byl pritazlivejsi, sebevedomi se zvysilo a pockat si par let. Jinak navrhuji karieru teologa, ten se snad spokoji s bozi laskou. Vsem ostatnim je bez lasky na svete hodne smutno.
Já myslím, že problém je spíš v té sexuální touze a pokud se jí člověk zbaví... upřímně, já se na samotu docela těším. S rodiči se nesnesu a jsem na nervy pokaždé, když mám přijít domů, nebo když přijdou domů oni. První půlku života nám prý kazí rodiče, druhou děti. S tou první půlkou nic nenadělám, ale tu druhou už si zkazit nechci.
Zapracovat na sobě můžu, ale jak říkám - je daleko ušlechtijejší se věnovat duševnímu rozvoji, než pouze fyzickému. Ale to jde blbě, pokud se ozývá frustrace z neuspokojení základních potřeb.
Jde o to, že zbavit se sexuální touhy, je člověk najednou daleko svobodnější. Čím méně má potřeb, tím je svobodnější. Jídlo, voda, vzduch, spánek, to je bohužel důležité životně, toho se člověk nezbaví. Ale bez sexu se přežít dá, a v civilizovaném jednadvacátém století, kdy člověk dokáže ničit atomem celé kontinenty, kdy dokáže létat na měsíc, kdy díky internetu dokáže jeden člověk kontaktovat jiného člověka na druhém konci planety v reálném čase... by snad mohla existovat možnost, jak se v tomhle směru "osvobodit".
Na psychiatrii už jsem byl, ale měl jsem celkově trapný dojem, že mě doktorka ani pan psycholog nemůžou vyléčit, protože vlastně není co léčit. Nebyli mi s to poradit nic, co bych si neporadil sám. Nejsem nemocný, jen mám poněkud jiný pohled na svět. A vzhledem k tomu, že jím neubližuji nikomu okolo sebe, tak nepovažuji za nutné tento pohled měnit.
Děkuji za pochopení.
Dobrý den, v 18 letech těžko můžete posoudit, zda budete chtít do budoucna mít děti. Takže se neukvapujte, protože pravděpodobně najdete ženu, kterou budete mít rád a ona Vás, jenže až ona bude chtít mít s Vámi děti, tak už čas nevrátíte!
Narozdíl od většiny ostatních, pro které je rodina v budoucnu hlavním smyslem života, já myslím, že už posuzovat můžu. Vlastní situaci a sebe sama už jsem několikrát dostatečně analyzoval, abych usoudil, že kdybych já měl děti, byla by to tragédie jak pro mě, tak pro ty děti.
Že najdu ženu, kterou popisujete, ani nedoufám, a i kdyby se taková našla - pokud by chtěla se mnou děti, a tlačila na mě s tím, přestal bych mít ten nejzásadnější důvod pro to, abych ji měl rád, takže bych jí poslal do pryč...
Tyto Vaše problémy sterilizace zcela jiště nevyřeší, když už, tak byste musel podstoupit kastraci, ale jsem si jistý, že bez varlat byste žít nechtěl.
Ještě jednou bych navštívil odborníka, spíš psychologa než psychiatra. Jestliže ale opravdu máte jiné priority, než sexuální a rodinný život, tak na tom jistě není nic špatného. Tím pádem jste s budoucí situací smířem a nevidím důvod, proč se chcete zbavovat sexuální touhy. Pokud nemáte k sexualitě vyloženě odpor, tak není problém se zvýšené touhy zbavit sebeuspokojením.
Stejně se ale domnívám, že v 18 letech nemusíte být zcela vyspělý a názor na Vaši budoucnost se může změnit.
Spousta lidí si myslí, že mohou posuzovat podle sebe. Já jsem si také od mala jistý, že děti nechci a nikdy dobrovolně mít nebudu.
Ve vašem případě určitě nepomůže takzvaná vasektomie. Ta by správně neměla ovlivnit libido. Kastrace by pomoci měla, ale prohovořil bych to s lékařem, nikoli diskuzním fórem, kde vládnou moralisté. Každý člověk má jiné hodnoty. Já bych na vašem místě na něco takového nepomýšlel, ale to je tím, že sex je pro mě důležitý. Pokud vás zajímá jen mentální rovina žití, pak to docela chápu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.