Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh po matce

Od: sisaka odpovědí: 4 změna:
Dobrý den! Jak jsem již před pár dny psala, známá mé zemřelé matky po mě požaduje zaplacení dluhu matky z roku 1994. Matka zemřela v roce 1996 . Dědické řízení bylo zastaveno, protože matka neměla žádný majetek.Paní ani svůj dluh do dědictví nepřihlásila. Dnes jsem se v zaměstnání dověděla, že přišla za mým nadřízeným, ať jí dá z mého platu peníze, co jí dlužím. Má sice od matky podepsaný papír o uznání dluhu, ale všem na potkání vypráví, jak jsem si od ní půjčila a nechci jí to vrátit. Podotýkám, že v době půjčky mě bylo 14 let. Mohu na ni zavolat policii v případě, že za mnou bude neustále chodit do zaměstnání a domů a bude mě slovně napadat? Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mohu na ni zavolat policii v případě, že za mnou bude neustále chodit do zaměstnání a domů a bude mě slovně napadat?

Samozřejmě že můžete...a být Vámi to udělám.

hodnocení

1x

Dobrý den. Ale jistě, že můžete. Jen to chce mít důkazy, lépe řečeno svědka, který Vám může potvrdit, že Vás ta paní neustále obtěžuje a neprávem Vás napadá. Vymáhá na Vás něco, nač nemá právo a neoprávněně poškozuje Vaši pověst. Důrazně jí řekněte, aby Vás přestala obtěžovat, jinak to budete řešit pro ní jistě nepříjemnou cestou. Váš nadřízený Vám nemůže strhnout peníze z platu na něčí požádání. To může udělat jen pokud je nařízená exekuce. Ta paní nemá v ruce žádný právoplatný rozsudek, takže opravdu nemá právo, chovat se vůči Vám takto. Bude zřejmě hodně potrhlá, když si to neuvědomuje.

endyfrog*
hodnocení

0x

Vůbec bych nic neřešil zavolat policii nebo tam dojít a podat trestný oznámení vy jí nic nedlužíte pokud vás bude obtěžovat atd oksmžitě volejte 158

sisaka
hodnocení

Mockrát děkuji za odpovědi! Už totiž z celé situace začínám být psychicky zdeptaná. Ještě jednou moc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]