Nejste přihlášen/a.
Mam kontokorent u banky GE 5000kč a pujčku na kterou mi zbyva doplatit asi 570kč ale dostal sem exekuci kuly tchyni ktere sem ručil na pujčku pred 10lety.Samozřejmě že mi exekutor zablokoval učty a ja nemel jak splacet pujčky.Po menšim dohadovani s bankou mi oteviraly takzvany technicky ucet a na muj zablokovany sem nechal posilat je 200kč na poplatky za vedeni az do tet.Nedvno mi prisel dopis že mam uhradit 1800kč do 22.5. vcetne pokuty 500kč za překročeni kontokorentu plus pokut tak neučinim tak mi naskači 25kč dene penale.To me strašne naštvalo tak sem volal na infolinku GE a tam i rela že mam nejdřive uhradit najednou pres 3000kč jinak ze mi nevezmou splatku na uver tak sense to nejdrive snažil vyřeši tak že nejdřive zaplatim pujcku a přišti mesic poslu penize na ten kontokorent a zrusim učet a tam i řekly že nejsen v pozici pro vyjednavani a že kontokorent mi spad misto o 5000kč tak jeste o dalsich 1300 kč to me dopalilo jeste vic a už semse poradne rosčilil,prototže z jednoho platu živim 5ti členou rodinu a snažim se nejak platit sve dluhy,a řekl takovou pitomost To mam vzit pistoly a jit do banky a požadovat aby ste mi vzaly splatku na uver a vsteky zahodil telefon.Druhy den sem šel do banky a chtel zaplatit pujčku a nejak to vyřešit stim kontokorentem.Během 10minut me sebrali policajti nasdli želiska a zavrely.Pri vyslechu mi rekly ze sem vyhrozoval bance.Tet nevim co stim.
No na to aby Vás zavřeli alespoň za vyhrožování, potřebuje Policie důkaz kde jasně vyhrožujete zaměstnanci nebo bance jako takové a slovo jednoho zaměstnance je jen slovo proti slovu. Nejsem právník, ale pokud jste definoval větu jak jste napsal, pak na základě toho by Vás neměla Policie zadržet - i když tedy může (v určitém smyslu může cokoliv ), ale určitě z toho nemůžete mít nějaký postih, protože žaloba by neobstála.
Jinak Váš finanční stav s GE nechápu - moc jste to dobře nepopsal - trochu pravopisu a kontroly napsaného textu před odesláním by také přišla vhod. Vypadá to jako by to lajdácky napsal žák z prvního stupně základní školy.
Nicméně vztekáním na podřadného úředníka nikdy nic dobrého nevzešlo - většinou nejsou schopni nic změnit (chovají se dle směrnic, stanov, zákona, atd...) a když jsou schopni něco změnit, tak se velmi často snaží raději použít jednoduchou cestu která bývá často pro zákazníka/občana problémová. Také vždy nemusejí znát jiné řešení a jak jsem v praxi zjistil, hodně (možná i 50%) úředníků je namyšlených - a to v tom směru, že si myslí že znají všechny nutné směrnice a nejsou ochotni si zjišťovat (zeptat se kolegy či nadřízeného, vyčíst ze směrnic, atd..) na podnět občana/zákazníka jestli by to nešlo udělat nějak jinak - lépe.
Také řvaním na člověka můžete způsobit to že se naštve a tím tuplem nebude mít snahu Vám pomoci. Nejlepší je se osobně stavit za úředníkem (pokud to jde) a v klidu o tématu pohovořit a zasvětit jej do Vaší problematiky.
BTW (mimochodem): Už je to nějaká doba co jste ten Váš příšpěvek napsal a tak by mne zajímalo jak jste dopadl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.