Nejste přihlášen/a.
Za jak dlouho /maximálně/ se může po nárazu do hlavy projevit vnitřní poškození /krvácení/?
No, švihl jsem s sebou na kole přímo na palici. Rána jak z děla. V první chvíli jsem nevěřil že sem to přežil. Ale jen menší modřina, noc proběhla v klidu, snad ani otřes mozku nic, ale pořád se mi to nezdá, že mi po takové ráně vlastně nic není ... ťuk ´tuk ´tuk...
Pokud jste měl klidnou noc, pak bych řekla, že jste to přežil "bez úhony". Pokud to byla taková rána, určitě by se nevolnost apod. již dostavila. Tím spíš, v noci, když je člověk v klidu. Pokud je Vám dobře, nemotá se hlava, není na zvracení, není výpadek paměti atd. pak jste měl opravdu štěstí. Dnes byste se měl šetřit, ale při náznaku nějaké nedobroty, i té sebemenší, raději udělat rentgen hlavy. Pozorujte se. Přeji, ať je to vše v pořádku a dávejte na sebe lepší pozor.
Tak co, Ringo? Jste OK? Byla bych ráda, kdybyste dal vědět. Pořád si myslím, že jste to přežil bez úhony a žádné pozdější potíže, že se neprojevují...
Pokud u toho nebylo bezvědomí, ztráta paměti, nevolnost atd. ("kde to jsem a co se stalo?"), tak ta rána jak z děla byla jen lehký klepnutí o zem Pokud se cítíte dobře tak jse to na 99% přežil bez následků (jen jste padlej na hlavu
Pro jistotu zajít na vyšetření + rentgen není od věci, ale ve vašem případě bych to asi nedramatizoval...
Kokoska na hlavě se občas hodí, hlavně klepnout o asfalt s přilbou/ bez ní je sakra rozdíl - 3mm kůže moc netlumí, stačí lehce klepnout a uvnitř se to pěkně protřepe, lebka taky křupne celkem snadno. Stejný pád může být s přilbou odřenej nos/ bez přilby fraktura lebky + otřes mozku a člověka je troska..
Sakra, to je fakt s tou helmou... leží si ve skříni, je jí teplo, neprší na ní... Když ono je to z práce domů 56 minut na kole, tak člověk tu helmu fláká. To jste mne potěšili. Já měl strach, jestli se to ještě nemůže projevit za den, za dva. Pořád tomu nemůžu uvěřit.
Raději si skočte na pohotovost, úrazy hlavy a následné komplikace jsou velmi zákeřné a mohou se projevit, když už je pozdě. Vím, o čem mluvím, na kole se mi rozsekal přítel i dobrý kamarád, jeden byl dva dny v komatu a dodnes si na hlavu musí dávat pozor, druhý měl naštíplou půlku kostí v hlavě a právě vnitřní krvácení, které se projevilo až za dva dny.
Nechce nijak strašit, ale jistota je jistota. Vnitřek hlavy neberte na lehkou váhu.
Ringo, mozek jste si asi neposkodil, ale muzete mit prasklou lebku, to se pozna az na RTG. Kazdopadne byste citil velmi silnou bolet,takze pokud uz to moc neboli, tak je to asi ok.
Kazdopadne ta helma je dobra vec. Videl jsem osklivy pad na kole, ktery skoncil mnohocenymi zlomenimanmi. I helma se rozkouskla, kdyby tam helma nebyla, tak si myslim, ze by to byla konecna...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.