Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit limit v bance?

Od: emu odpovědí: 12 změna:

Ahojte, než se zeptám přímo v bance (což se mi tam moc nechce), schválně se zkusím zeptat tady - u poštovní spořitelny mám účet s internetovým bankovnictvím. V sazebníku banky je uvedeno, že denní limit pro elektronické bankovnictví je 300 000 ,- ale když se přihlásím do internetového bankovnictví, tak tam v nastavení účtu je uveden limit jen 50 000,- za den. Zajímalo by mě, která hodnota platí? Nic jsme neměnil, účet mám už od 17 let, nepodával jsem žádnou žádost o změnu limitů...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle mě platí ta hodnota, kterou máte nastavenou na svém účtu.

Potřebujete víc? Nejde to navýšit přes internet? U české spořitelny nebo v komerčce to není problém přes internet navýšit.

ahasver4*
hodnocení

0x

Jen tak laicky se domnívám,že ta částka tři sta tisíc asi bude pro lidi s kontem ,,tučným,,..:)Možná si banka vyhodnocuje stav účtu a podle toho kolik se na něm v průměru nachází,stanoví konkrétní limit...Ale je to jen moje doměnka,nemusí být správná...

emu
hodnocení

No, ale tuhle informaci jsem tedy vůbec nikde v jejich sazebníku nenašel a to jsem to docela prozkoumal. Já bych právě potřeboval převést na jiný účet částku vyšší než těch 50 tis., ale menší než těch 300, tudíž nevím, jestli to mám vyzkoušet ... aby mi nenapálili nějaký poplatek za nadlimitní převod :)

uska*

300 tis je max limit na převod z účtu a 50 tis je max. limit na výběr kartou. Záleží jak máte litity nastavené, dají se změnit na max hodnoty. Zavolejte info linku 800 210 210 a nebo klientskou linku 495 800 100 a budete moudřejší.

doplněno 16.05.12 21:35:

emu - kuš, nehledejte problém kde není! Já mám také poštovku a limit na převod Kč si upravuji sama v inter. bankovnictví. Jen limit na kartu musíte vyřídit na kterékoliv poště.

Druhá možnost - zajděte na poštu a přes kartu můžete uhradit do 300tis. a nebo peníze vybrat v hotovosti. Na hotovost je třeba poštu upozornit několik dní předem, u nás stačí 3 dny. . Na poště Váš nastavený limit neplatí

ahasver4*

Tak já už dnes věřím všemu...Snad by to dokázal vyřešit jeden telefon na poštu,všeobecné podmínky převodu by Vám měli sdělit snad bez problému...Si myslím...:)

hodnocení

0x

Denní limit pro elektronické bankovnictví je opravdu těch 50000,-Kč.

V březnu jsem potřeboval zaplatit 52000Kč a musel jsem částku rozdělit na dva díly s tím, že jednu pošlu první den a zbytek pošlu druhý den.

Takže buď požádat o zvýšení denního limitu a nebo platba po částech.

emu
hodnocení

No tak to je teda super :((( já potřebuju převýst ještě víc než je týdenní limit (100 000) a potřebuju to převést do 5 dnů) Ty jo, tak co mám dělat? Když požádám o zvýšení limitu, jak rychle mi vyhoví? Aby to nebylo zase kdovíkolik dní... Je nějaká jiná cesta jak ty peníze rychle převýst? Vybrat je hotovostně v bance a poslat jako hotoost? To mi teda přijde hodně nepraktické! Navíc bych musel dopředu ohlašovat vyšší výběr hotovosti, že? To jo, to mi přijde, že nemám šanci z nich ty peníze hned dostat!

Infolinka
Máte otázky? Potřebujete pomoci?
Volejte zdarma
800 210 210
Narychlo jsem ty limity na stránkách Poštovní spořitelny nenašla, ale zavolejte si na bezplatnou linku z jejich stránek, řekněte, co byste potřeboval, a oni Vám poradí, ja na to.
doplněno 16.05.12 20:59:

Tak podle ceníku je při internetovém bankovnictví denní limit 300.000 a týdenní limit 500.000. Prostě to zkuste poslat a uvidíte, nejhorší, co se stane, bude, že se transakce neprovede a zkusíte poslat menší částku. Jednou jsem tak dopadla, když jsem posílala peníze z České spořitelny.

Co takhle zajít na pobočku a provést převod tam. Nebude to internetové bankovnictví, takže, jak píše Uska ve 20.15h., limit na převod 300 000,-

emu
hodnocení

Ale jo lidi, já vím, že si tam můžu zavolat, taky to asi udělám, ale rád bych si zjistil možnosti ještě předtím, aby na mě neušili něco nevýhodného :) Převedení na pobočce je tedy možné bezhotovostně, co? Asi jsem úplný blbec, ale já už na pobočce nebyl sto let, všechno převádím internetem, takže to, že jde na pobočce udělat převod z účtu na účet, mně vůbec nenapadlo :)

buss

Asi jsem úplný blbec,
asi joo, na co by ty banky pak byly? Ale i převod v bance má limit, pokud ho přesahuje, je třeba banku informovat ať nachystá částku. ČS má myslím 500 000 Kč.

buss
hodnocení

0x

No a co bylo nastaveno ve smlouvě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]