Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před několika dny jsem utrpěl úraz ucha při kterém došlo k prasknutí - perforaci ušního bubínku. Na ucho slyším jen o trochu hůře, než předtím, nicméně doktor mi prasklý bubínek potvrdil. Jde mi o to, ze mi naridil klidový režim, ale nezmínil se, z jakého důvodu. Netrénovat mě nebaví a nechápu, co má prasklé ucho společného s fyzickou namahou. Je možné, aby fyzická námaha způsobila problémy při hojení bubínku?
Díky za odpověď
K.
Asi před dvěma lety jsem si prorazila bubínek při čištění ucha. (Chovala jsem se jako blázen, dobře mi tak! Patří patří!) Dostala jsem od ušařky antibiotika, aby se mi dovnitř nedostala infekce a to že by mohlo být tragické a doporučení klidu. Taky se mi ten klid nelíbil, ale říkala jsem si, že lékařka ví, proč to říká. Poslechla jsem a teď už nevím jestli, po třech týdnech nebo po měsíci se bubínek zacelil a já slyším dobře na obě uši.
Ucho je vaše, váš sluch, vaše rozhodnutí. Ale uši a jejich funkci trošku podceňujeme. Bereme je jako samozřejmost. Víte že, např. jestli se vám bubínek nezacelí, máte po koupání, po plavání, po potápění? Voda, plná chemie, bakterií, virů, která vám nateče až někam do hlavy, protože ji bubínek nezastaví, není nic moc dobrá věc. V uchu je také ústrojí rovnováhy. Nikdy nevíte, co se vám může stát s druhým uchem a vy budete hluchý jeko hluchavka. Pár věcí bych ještě mohla vzpomenout, ale toto myslím stačí. Však až půjdete na kontrolu, zeptejte se! Pořád lepší, než si celý život nadávat, jak jste byl pitomý a nezodpovědný a jestli nestálo za to pár dnů treningu obětovat.
Mám prasklé oba bubínky (nehoda při potápění, kdysi) - podle sportovního doktora nesmím hloub, než 5 metrů - takže se už nepotápím... Plavu ale běžně a a šnorchluju taky - ty tři-čtyři metry jsou bez problémů, hloub ´to´ bolí...
No - a že neslyším tak dobře jako dřív je možná taky dobře, aspoň se tolik nedožírám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.