Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do Francie jen s obcankou?

Od: lilit odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chystám se letecky do Francie a nemam pas. Staci mi obcansky prukaz - nedelaji napr. na letisti problemy?

A co v hotelech - staci jim taky jen moje obcanka?

Diky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kubaaa*
hodnocení

0x
Ano, staci...

deedee*
hodnocení

0x

Dobrý den,

kolegyně nedávno letěla do Paříže a stačil jí OP, stejně tak jejím rodičům, kteří dorazili do Francie busem.

V hotelu ani na letišti problém neměla.

mowla*
hodnocení

0x

Měl by stačit jakýkoli platný OP (resp. pro úřady stačí), ale někde byste - případně, mohla mít problém s OP bez "strojově čitelných údajů"- viz mvcr.cz/...

lilit
hodnocení

Mam OP vydany v 2009, takze predpokladam, ze je jiz vyhovujici /se strojove citelnymi udaji/.

hodnocení

0x

Teoreticky po všech zemích EU má stačit jen OP!

martinhajek*
Ano, ale ať to taky někdo řekne těm sviním, co po mě v Belgii na dálnici při silniční kontrole, chtěly pas s vízem (!).
Že prej rusové je mít musí, tak je jim divný že já ne, když jsem taky z východu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]