Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobříš - dovolená

Od: brumla* odpovědí: 11 změna:

V létě budu s manželkou a s dvěma syny (15, 17 let) trávit dovolenou kousek od Dobříše. Na zámku jsme byli, ve Strží (pamáítník K.Čapka) také. Mohli byste doporučit nějaký zajímavý výlet přírodní, kulturní či jakýkoliv v bližším i vzdálenějším okolí? Případně nějaké info stránky o tomto regionu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Poměrně blízko - Slapská stezka (mezi hrázemi Slap a Štechovic), po levém břehu, jedna ceeta cca 8 km, pokud uděláte ´kolečko´ ze Štěchovic z5, pak cca 15...

Mohlo by to být zajíavé i pro syny, cesta je poměrně exponovaná a výhledy jsou parádní...

Jinak - nedaleko je třeba Příbram...

hahanaj*
hodnocení

0x

zde je moc pěkně - stojí za to si výlety udělat

vyletnik.cz/...

pb®
hodnocení

0x

Rozhledna v Mokrsku, štola Josef, zámek a židovský hřbitov v Čelině, projížďky na koních v Korkyni, Křižovnický spýchar v Prostřední Lhotě, muzeum zlata v Novém Kníně, nádherné procházky na Kozích Horách, tam se dá dojít po turistických značkách z Dobříše, báječná cukrárna v Malé Hraštici.

martinhajek*
Za cukrárnu v M. Hraštici se přimlouvám, kdo neochutnal, neuvěří!

hodnocení

0x

V této oblasti jsem trávil dovolenou loni. Za návštěvu stojí zřízeniny Žebrák a Točník, hrad Křivoklát, Lom Velká Amerika (pracovali tam vězni v 50. letech a točily se tam některé záběry filmu Limonádový Joe), krásná expozice v památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami+Rusalčino jezírko, Svatá hora u Příbrami, Lány, obec Svatý Jan pod Skalou s pěknou vyhlídkou do okolí a pod. Máte-li zájem, můžete si prohlédnout moje fotky:

bruno2.rajce.idnes.cz/...

poiu*
hodnocení

0x

V blízkosti leží přírodní park Hřebeny - kr-stredocesky.cz/...

martinhajek*
hodnocení

0x
Doporučuji navštívit Dražetice, největší prdel v republice, ha ha ha :-D

hodnocení

0x

osobně se chystám kousek níže do hornické muzea Příbram...a projít je všechyny, loni jsem to nestihl. Ale byl jsem na památníku Vojna

muzeum-pribram.cz/...

doporučuji každému...

martinhajek*
Jako kluk jsem se tam svezl tím vláčkem. Úžasný.

Martine, časově jsem to nestihl loni, tak letos jedu na celý den do Příbram

martinhajek*
Je to moje rodný město, tak tam pozdravuj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]