Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít živnost

Od: michalk* odpovědí: 1 změna:

Prosím poraďte, složil jsem zkoušku elektro vyhl. 50/78 §8.1, jaké další doklady a zkoušky dále potřebuji od TICR aby jsem mohl zažádat o živnost?

Předem děkuji za Vaše rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle toho, čím se chcete živit:

iti.cz/...

"žádost o vydání OPRÁVNĚNÍ"k

-montáže, opravy, revize, zkoušky el. zařízení a příslušný požadovaný rozsah..

Připravte se na to, že Vás navštíví komisař TIČR a drobně (dle nálady) si Vás proklepne - znalosti, vybavení, atd.

Pokud se chcete živit montážemi, musíte mít písemě sjednaného revizního technika.

Nicméně nejdříve si zařiďte živnost a až po té žádejte u TIČR o vydání oprávnění (vydává se na IČO). Živnostenský úřad toto oprávnění nepožaduje (aspoň za mě to tak bylo - pomalu nepožadovali ani tu vyhl. 50, myslím, že jím stačil doklad o vzdělání... ).

Naopak při provádění živnosti, bez vydaného oprávnění, můžete dostat pokutu od TIČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]