Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych poradit co je lepší. Mám sehnanou brigádu,ale nevím jestli je lepší být jako student,kdy za mě soc. a zdrav. platí stát a nebo se jít přihlásit na pracák a říct,že mám brigádu-jenže tady právě nevím kdo by za mě platil obě pojištění a jestli by se mi to jako brigádníkovi počítalo do důchodu a jeslti by mi i přes tu brigádu scháněli práci a cpali mě někam nebo jak to takhle vůbec funguje? Díky
Také zdravím, pokud jste student prezenčního studia, tak nemůžete být registrován jako uchazeč o zaměstnání na ÚP.
Pokud budete mít dohodu o provedení práce, tak do 10.000 Kč neplatíte z příjmu zdravotní ani sociální pojištění; u dohody o pracovní činnosti (pokud se bude jednat o zaměstnání malého rozsahu) neplatíte pojistné do 2.499 Kč.
V případě, že jste student, tak zdravotní za Vás hradí stát, sociální není povinné. Důchodově jste pojištěn v těch měsících, ve kterých odvádíte sociální pojištění.
Aaa mám dosti podobný problém, potřebuji vědět co je pro mě výhodnější jestli jako student nebö právě z pracáku na brigádu?
Do konce srpna jsem student, pak mám možnost prodloužit studium nebo jít právě na ten pracák (práci na plný úvazek hledám už od ledna a nic pořádného,pokud se tedy nechci zakopat na celý den k pásu a na to si myslím,že mám ještě případně dost času), takže tak nějak babo raď, hlavně nevím jak je to s tím započítávám do důchodu a s tím jestli by mě pracák pořád někam cpal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.