Nejste přihlášen/a.
dobry vecer,cely vecer na to musim myslet:Vedle v panelaku bydli jiz nekolik let rodina,ktera ma pejska.Moc s nim ven nechodi,ale obcas je vidim.K pejskovi se chovaji osklive,necitelne,nemuze skoro chodit,je zjevne velice nemocny,vzdy ho za sebou na voditku tahnou,chudak tak rychle nemuze jit.Dnes poprve mi to nedalo a kdyz jsem videla ze pejska venci jejich maly syn,a opet s nim zachazel hrube,sla jsem bliz a zhrozila jsem se.Chce se mi brecet kdyz si vzpomenu jak chudak vypadal,je cely bolavy,ma naprosto rozdrasanou kuzi do krve nejvice na celych nozickach az na brise,a neco i na zadech,bylo videt ze ma nozicky hrozne natekle,krvave a naprosto bez srsti.Mel zhnisane oci,tekl mu z nich hnis a byl snad naprosto slepej.Od chlapce jsem se dozvedela,ze ke vsemu ma i nekde nejaky nador,a je mu 12let.Otec ho nechce pry nechat utratit,at umre prirozene.Ale to je hrozne tyrani,museli byste toho pejska videt.Ted si vycitam,ze uz jsem neco neudelala driv,ale ani ted nevim co mam podniknout abych toto trapeni pejska ukoncila.Prosim poradte.Dekuju moc.
doplněno 15.05.12 12:49:tak jen abyste vsichni vedeli,ze jednam.Uz jsem zatim posilala meilem upozorneni na tyrani pejska na magistrat mesta,a na krajskou veterinarni spravu s dodatkem,ze se budu o pripad nadale zajimat a budu chtit vedet jak to dopadlo,takze snad to nemuzou odlozit a nezajimat se!
Jeste kdyby jim to nahodou nestacilo meilem,hodim to na papir a poslu i postou.Ted jeste upozornim policii.
Sisinko, děkuji. Chudák pejsek. Majitel nechce platit za injekci veterináři, tak nechá psa trpět, ale jak dlouho. Co vyroste s chlapce, který takto zachází s nemocným psem? Jak si má vypěstovat cit a lásku ke zvířatům? Bídný otec. Tady jsem našla, kam je možné nahlásit týrání psa. Ten pes je skutečně ohrožen na životě. kocky-online.cz/...
volat městskou policii pro podezření z týrání zvířat. Nejlépe mít nějaký důkaz, až s ním půjdou příště ven, vyfotit.
Dobrý den, nic si nevyčítejte, nikdy není pozdě něco s tím udělat. Také bych volala městskou policii, nejépe ihned, pokud znáte jméno někoho z té rodiny. Pokud neznáte, tak bych co nejčastěji koukala, jestli pejska nevenčí a v tom okamžiku bych je hned volala.
Dobry den,celou noc jsem se budila a musela stale premyslet jak chudak musi trpet.Mam ho stale pred ocima.Vyfotit ho asi bude dost velky problem,ani bych si to netroufla,myslim,ze majitelum by se to nelibilo,a venceni pejska trva snad ani ne 5minut,a to tim zpusobem ze ho za sebou dovlecou pred barak a hned s nim zase jdou domu.Jmeno majitele musim nejak zjistit,ale to bude ten nejmensi problem.Horsi to bude co pak delat,protoze jakmile bych videla pejska venku,tak nez prijede policie,uz bude pes zase doma,a nevim,jestli by se tim vubec zabyvali.Premyslim zda by nepomohlo se spojit s ochranci zvirat.Jsem ze severnich cech z Mostu.
Pokud je podezření na týrání zvířat, tak policie vstupuje i do objektů a bytů. S ochránci zvířat se nezdržujte, s nimi je všechno na dlouhé lokte. Sama jsem loni hlásila špatné zacházení s vlčákem, někde v historii můj dotaz ještě bude, a co se stalo? Poděkovali mailem za nahlášení, a nikdo se ti podívat nebyl. Ani oni, ani policie. Už těm samozvaným ochráncům moc nevěřím.
Dobrý den. Sisinko, pokuste se zjistit jméno majitele a mrkněte se na tyto stránky. Je tam formulář atd. a měli by Vám dát zpětnou vazbou i vědět, co lze dělat apod. Mohlo by to pomoci: pes.help24.cz/nahlaseni-tyrani-zvirat.php
doplněno 15.05.12 11:35:Je tam možnost kontaktovat přímo i vet. inspektorát v Mostu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.