Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Líbí se mi, ale chce jinou

Od: jess213* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřebuju poradit. Je mi 14 a už přes půl roku se mi líbí jeden kluk ze školy. Moc se neznáme, ale je mi sympatický. Bohužel to vypadá, že je zamilovaný do jiné, i když spolu zatím nechodí... pořád se spolu baví a ona je navíc hrozně hezká a už má narozdíl ode mně nějaké ty ženské tvary.

Snažím se nějak získat jeho pozornost, ale dost mu to uniká :( Jsem z toho už zoufalá... nemůžu se soustředit vůbec na nic. Ale nehodlám to vzdát ( a ani to nedokážu). Co mám dělat? Co byste na mém místě dělali vy?

Předem děkuju za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Jess, nesmíš se zase tak moc podceňovat. A hlavně se nesrovnávej s jinými děvčaty. Určitě máš dost předností, které stojí za povšimnutí. Ženské tvary sice přitahují oči druhého pohlaví, ale určitě je rozhodující charakter. Pokud má chlapec oči pro jinou, pak se s tím smiř. Člověk nemůže mít vždy to, co by chtěl. Vezmi to z druhé strany - kdyby o Tebe stál chlapec a jiná si na něho myslela a byla odhodlaná ho získat pro sebe, asi by Ti z toho také moc dobře nebylo, viď? Pokud se chlapec zamiloval do jiné, přej jí ho a snaž se upoutat pozornost jiného, který o Tebe bude stát a všimne si Tě...Pozornost a city se nedají vynutit na nikom, zbytečně bys trápila sama sebe. Soustřeď svoji energii jiným směrem a dobře se dívej kolem sebe. Možná se v blízkosti vyskytuje chlapec, který se marně snaží upoutat zase Tvoji pozornost...

albatros498022*
hodnocení

0x

Tak musíš projevit zájem který prostě nebude moci přehlédnout.

jess213*
hodnocení

Jenže já proti té holce, která se mu líbí, nemám vůbec žádnou šanci... je to 0:100000 :/

albatros498022*

Krása ale není všechno...

bilytygr*
hodnocení

0x

Ahoj:)Já jsem taky zamilovaná a vím jaké to je.Proto ti radím,abys byla uvolněná a jestli jste přátelé,tak to tak ber.Uvidíš že když na to nebudeš myslet,láska si tě časem najde sama.*srdce*

iz*
hodnocení

0x

Nemůžeš dělat nic, jenom by ses ztrapnila. Náklonnost se nedá vynutit.

laskajekrasnavecaleboli

Dovoluji si nesouhlasit.Ztrapnit se sice může ale udělat může téměř cokoliv.Třeba s eho zeptat na ěco ohledně školy..lehce pousmát-oční kontakt je hodně důležitý.Já sama jsem už zamilovaná 3 roky do jednoho kluka..oba jsem strašně stdliví ale je to čím dál lepší..Navíc se mi tak trochu stala inspiraci kamarádka..Ta byla skoro 4 roky zamilovaná do jednoho kluka a nedávno s ním začala chodit-taky jsou stdlíni :)

askmenow*
hodnocení

0x

Ahoj.

Moje rada je následovná: Nikdy se nedá vynutit, aby tě někdo měl rád. Ovšem ty nevíš, jestli tě má nebo nemá rád - píšeš, že se moc neznáte - zčátek je tedy jednoduchý: Udělej něco proto, ať s elépe poznáte. začni se s ním bavit, psát si, někam ho vytáhni, cokoli... Až když se trochu poznáte, zjistíš, jak na tom u něj jsi (a zároveň se může stát, že se zmení tvůj názor na něj a třeba už se ti líbit nebude, protože třeba zjistíš, že se ti nelíbí jeho názory, nebo že si nemáte co říct... i to se stává).

Bavit se s ním můžeš na naprosto přátelské úrovni, nemusíš se tedy bát, že by ses ztrapnila. Nemusíš ho přeci hned okatě balit, jen se s ním sblížit. A časem jistě budeš víc vědět, na čem jsi.

K té druhé holce: Píšeš, že spolu nechodí - možná ani nechtějí. Možná jsou prostě kamarádi. Takže tím se nezatěžuj.

K tomu, že máš pocit, že proti ní nemáš šanci: Okamžitě takhle přestaň přemýšlet, je to zcestné, chybné uvažování a navíc tím sama sobě jen škodíš. Proč? Zamysli se - Funguje to tak, že jen nejhečí ženy mají vztahy, a ostatní ne? Ne. Funguje to tak, že každý kluk/muž si vybere nejhezčí dívku/ženu ze svého okolí? Ne. Prostě to není jen o vzhledu. Taky bys jistě nechtěla krásného a sexy kluka, se kterým by ses třeba i cítila dobře, ale prostě by mezi vámi jistě nebylo žádné jiskření. Navíc krása je subjektivní - to, co se zdá hezké jednomu, se druhému zdá tuctové a třetímu se to dokonce nelíbí. Platí to o obrazech, tričkách i holkách ;)

A na závěr: Tím, že si budešříkat, že na nějakého kluka nemáš, si jen srážíš sebevědomí. Pravda je, že problémem mnohem častěji bývá to, že kluk nechce zamindrákovanou holku, než že by chtěl královnu krásy ;)

Takže vzhůru do poznávání se, není se čeho bát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]