Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuju poradit. Je mi 14 a už přes půl roku se mi líbí jeden kluk ze školy. Moc se neznáme, ale je mi sympatický. Bohužel to vypadá, že je zamilovaný do jiné, i když spolu zatím nechodí... pořád se spolu baví a ona je navíc hrozně hezká a už má narozdíl ode mně nějaké ty ženské tvary.
Snažím se nějak získat jeho pozornost, ale dost mu to uniká Jsem z toho už zoufalá... nemůžu se soustředit vůbec na nic. Ale nehodlám to vzdát ( a ani to nedokážu). Co mám dělat? Co byste na mém místě dělali vy?
Předem děkuju za odpovědi.
Dobrý den. Jess, nesmíš se zase tak moc podceňovat. A hlavně se nesrovnávej s jinými děvčaty. Určitě máš dost předností, které stojí za povšimnutí. Ženské tvary sice přitahují oči druhého pohlaví, ale určitě je rozhodující charakter. Pokud má chlapec oči pro jinou, pak se s tím smiř. Člověk nemůže mít vždy to, co by chtěl. Vezmi to z druhé strany - kdyby o Tebe stál chlapec a jiná si na něho myslela a byla odhodlaná ho získat pro sebe, asi by Ti z toho také moc dobře nebylo, viď? Pokud se chlapec zamiloval do jiné, přej jí ho a snaž se upoutat pozornost jiného, který o Tebe bude stát a všimne si Tě...Pozornost a city se nedají vynutit na nikom, zbytečně bys trápila sama sebe. Soustřeď svoji energii jiným směrem a dobře se dívej kolem sebe. Možná se v blízkosti vyskytuje chlapec, který se marně snaží upoutat zase Tvoji pozornost...
Dovoluji si nesouhlasit.Ztrapnit se sice může ale udělat může téměř cokoliv.Třeba s eho zeptat na ěco ohledně školy..lehce pousmát-oční kontakt je hodně důležitý.Já sama jsem už zamilovaná 3 roky do jednoho kluka..oba jsem strašně stdliví ale je to čím dál lepší..Navíc se mi tak trochu stala inspiraci kamarádka..Ta byla skoro 4 roky zamilovaná do jednoho kluka a nedávno s ním začala chodit-taky jsou stdlíni
Ahoj.
Moje rada je následovná: Nikdy se nedá vynutit, aby tě někdo měl rád. Ovšem ty nevíš, jestli tě má nebo nemá rád - píšeš, že se moc neznáte - zčátek je tedy jednoduchý: Udělej něco proto, ať s elépe poznáte. začni se s ním bavit, psát si, někam ho vytáhni, cokoli... Až když se trochu poznáte, zjistíš, jak na tom u něj jsi (a zároveň se může stát, že se zmení tvůj názor na něj a třeba už se ti líbit nebude, protože třeba zjistíš, že se ti nelíbí jeho názory, nebo že si nemáte co říct... i to se stává).
Bavit se s ním můžeš na naprosto přátelské úrovni, nemusíš se tedy bát, že by ses ztrapnila. Nemusíš ho přeci hned okatě balit, jen se s ním sblížit. A časem jistě budeš víc vědět, na čem jsi.
K té druhé holce: Píšeš, že spolu nechodí - možná ani nechtějí. Možná jsou prostě kamarádi. Takže tím se nezatěžuj.
K tomu, že máš pocit, že proti ní nemáš šanci: Okamžitě takhle přestaň přemýšlet, je to zcestné, chybné uvažování a navíc tím sama sobě jen škodíš. Proč? Zamysli se - Funguje to tak, že jen nejhečí ženy mají vztahy, a ostatní ne? Ne. Funguje to tak, že každý kluk/muž si vybere nejhezčí dívku/ženu ze svého okolí? Ne. Prostě to není jen o vzhledu. Taky bys jistě nechtěla krásného a sexy kluka, se kterým by ses třeba i cítila dobře, ale prostě by mezi vámi jistě nebylo žádné jiskření. Navíc krása je subjektivní - to, co se zdá hezké jednomu, se druhému zdá tuctové a třetímu se to dokonce nelíbí. Platí to o obrazech, tričkách i holkách
A na závěr: Tím, že si budešříkat, že na nějakého kluka nemáš, si jen srážíš sebevědomí. Pravda je, že problémem mnohem častěji bývá to, že kluk nechce zamindrákovanou holku, než že by chtěl královnu krásy
Takže vzhůru do poznávání se, není se čeho bát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.