Nejste přihlášen/a.
Nevím jak u Vás ,ale u nás je to horor- kluka mi loni nevzali tak jsme zkusili letos jsou mu 4,ale vypadá to zase beznadějně,rozhodují m2,místo bydliště a já nevím co ještě,každopádně je pořád hodně dětí a neni kam umístit,soukromá školka je teda na nás drahá a do státní velký problém,chci se zeptat zda ten rok před nástupem do školy jsou povini mi vzít dítě nebo nemusí být umístěno vůbec a jen šupkydupky rovnou do 1třídy?Jaké máte zkušenosti nebo zase jen úplatky-úplatky-úplatky?
Pred skolou musi vzit povinne.Budte v klidu,je to vsude,kdyz pozavirali skolky po vesnicićh,kam pak chcete nacpat deti.Treba v zari vezmou,ne?Mamtake stejne stare dite,cekame.
doplněno 14.05.12 22:04:Omlouvam se za mylnou info.je to pro me novina,ze neni povonna dochazka.Ale pravdepodobnost,ze vezmou prd skolou ,zda se je.
Proti nepřijetí do školky se odvolejte, když chodíte do práce. Zákonem není přikázána příprava na 1.třídu ve školce, pro školu. Tedy šupky dupky do 1.třídy. Každý předpokládá, že maminka s dítětem doma pracuje formou hry a do školy ho připraví. Právě proto školy dělávají jednou za měsíc takovou jako ukázkovou hodinu s vašimi dětmi, aby rodiče věděli, co děti při vstupu do školy mají umět. Např. barvy, počítat do 20, geometrické tvary, roční doby, používání příslovců-před, za, nad, pod, hned za. . . , hovořit ve větách, držet tužku a tak.
To zavírání školek, to nemělo být. těšila jsem se, že konečně má někdo rozum a dětí ve třídách bude méně a učitelka bude mít čas se každému individuálně věnovat. A pak, věřila jsem, že každá školka bude mít speciální třídu. V jedné školce že bude oční, v jiné logopedická a zase v jiné děti s poruchami pozornosti a kombinovanými vadami, jako je např.autizmus, jeslovskou třídu. A prd, prd, slavný soude, narvali děti do málo školek, zvýšili počet dětí a zase se všichni diví. Je to smutný příběh!A ještě se na všechny děti nedostane!
Povinná předškolní docházka není. Ze zákona se musí vzít však přednostně děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky. Pokud dítě nelze z kapacitních důvodů přijmout, má obec, ve které má dítě místo trvalého pobytu, povinnost zajistit mu místo v jiné mateřské škole. Takže se může stát, že dítěti školku obec třeba sežene, ale bude dojíždět..což nemusí být pro rodiče vždy přijatelné.
doplněno 14.05.12 17:39: Babkazov- také se pořád učím... O tomto se lze dočíst mimo jiného i na stránkách:
Věřím, že jsou to třeba užitečné informace pro rodiče..
kapkanaeje, víte, že slyším poprvé, že obec má povinnost zajistit nepřijatému dítěti místo v jiné školce? To jsem fakt nevěděla! Ale to je fajn. Ani jsem nevěděla, že předškoláci mají přednost při přijímání dětí do školky. Vždycky platilo, že se nejdříve musí umístit dětí zaměstnaných matek. No, pořád se učím
Děkuji.
To je ta "dalekozrakost" hlav pomazaných. V našem krajském městě a okolí bylo před rokem 1989 36 školek. Vím to, učila jsem také v MŠ. Dneska jich je 17. V nedalekém městečku, kam jsem jako studentka chodívala na praxi do podnikové teslácké školky, není dneska ani ta školka, ani ta Tesla. Ze školky je dnes úřad práce - instituce, o které se nám před rokem 89 ani nezdálo. Lepší, dokud si tam hrály ty děti.
Poslední ročník, kdy je dítě předškolák, jej do MŠ vzít musí, předchozí roky to povinnost není. Syn s manželkou, když chtěli umístit dcerku, dali si přihlášku do tří vesnických školek. A nakonec to vyšlo.
Pokud je ve Vašem okolí školek víc, či máte možnost někam dítě dopravit, třeba při cestě do práce, zkuste jich oslovit víc. Letos už je ale jistě pozdě, zápisy již proběhly. Přeji, ať někde uspějete. Dětem je v kolektivu rozhodně líp. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.