Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Borelioza ano či ne?

Od: maser* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,v sobotu jsem si našel vcelku velké klíště,né moc šikovně se mi povedlo ho vytáhnout,dnes mě trochu škrábe v krku,ale lehké ěkrábání v krku jsem pocitoval již v pátek,dle internetu by se nemělo jednat o Boreliozu ani Encefelitidu protože inkubční dob je nějakých 7-14dní.Raději se ptám,přeci jenom s tím není sranda.Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Tak rychle se neprojeví ani borelióza, ani encefalitida...

Pokud se vám během pár dnů/týdnů objeví výrazná červená skvrna okolo kousnutí, kontaktujte lékaře - jinak jste měl štěstí...

jabraka*
hodnocení

2x

Co se týče boreliozy,v okamžiku infekce se vytvoří okolo vpichu zčervenání,ale červené skvrny se mohou během týdne vytvořit i jinde po těle.Situace bývá provázena i teplotou.Pak co nejrychleji k lékaři.

JABRAKA

maser*
hodnocení

Dobře,díky za reakci.Doufám,že bude vše v pořádku a že to štěstí mít budu.

maser*
hodnocení

Dobřebudu to hlídat,jinak příznaky by se měly tedy objevit až nejdříve po týdnu pokud kliště bylo infikované?

mmmm*
hodnocení

0x

Ja bych si dal preventivne hodne silnou dvojnasobnou davku antibiotik. Bude to lepsi, nez pak byt cely zivot na tom spatne, protoze se to pak uz spatne leci. Da se o tom precist fakt hodne a u nas to nikdo neumi lecit a lide jezdi za hranice aby to vylecili.

ladaadal*
hodnocení

0x

mmmm: jen tak bez příznaků dvě dávky antibiotik? Tak pokud tohle děláš, počítám, že až je budeš opravdu potřebovat, už ti nezaberou.

Denně sledovat a jakmile začne cokoliv divného, upalovat k doktorovi. Jak se píše výše, červené nebo růžové skvrny se nemusí objevit jen v místě kousnutí, ale kdekoli po těle. Mě kdysi kouslo do ruky a fleky jsem měl za krkem, takže důkladně prohlížet následující 2-3 týdny.

horvath*
hodnocení

0x

Ahoj, pokud jsi mel tak velke kliste, neres priznaky a utikej k doktorovi na krevni testy. Borelioza se kolikrat nemusi projevit vubec nijak. Mne ji nasli az po letech a lecil jsem se sakra dlouho.

maser*
hodnocení

Díky za reakci,zatím se mi nic neobjevilo,je to 5 dn od vytažení klíštěte.Někdy v pondělí jsem hned volal k doktorovi a říkal,že na testy mohu nejdříve po 3 týdnech,mám v plánu na ně jít hned jak to půjde pokud se mi neprojeví příznaky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma borelióza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]