Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce a 3 osoba

Od: bocko777 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, exekutor zabavil majetek, který není "povinného", resp. mě, veškerý majetek patří mojí přítelkyni. Takže jsme byli osobně na exekůtorským ůřadě předložit potřebné dokumenty o tom, kdo je vlasník movitých zabavených věcí. Exekutor Nám však řekl, že musíme sepsat žádost o odpisu movitých věcí 3 osoby. Chtěl bych vědět, jestli se to musí sepsat, nebo stačilo, že jsme byli osobně na ex. ůřadě a chtěli jsme to zařídit tam. Když jsem tedy poprosil exekutora, aby mě dokument se žádostí poskytl, tak to odmítl, že prý on takový dokument nemá. Hledal jsem na internetu, jestli takový dokument není ke stažení, ale nic jsem nenašel. Prosil bych tedy o radu, jestli exekutor mohl udělat odpis movitého majetku bez písemní žádosti po předložení vlastníckých podkladů, nebo musíme sepsat žádost, případně co má obsahovat. A ještě bych poprosil o radu, jestli mě může exekutor odmítnout splátkový kalendář, případně kdy mě může odmítnout splátkový kalendář. Předem moc děkuju.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Co je to odpis? Doporučuji přečíst si exekutorský řád, z.č. 120/2001 hlava IV. Ten žádný odpis nezná a tudíž ho nelze na intu nalééézt! . A dále OSŘ. Proč jste se nebránili ihned při "zabavování", nepředložili dokumenty? A šlo to jako námitku uvést do protokolu, soupisu věcí. Asi stejně budete muset za právníkem pokud si netroufáte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]