Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz, starám se o jednoho pána, který je nemocen nemá ženu ani děti, jen sourozence hodně starý, ale v cizině. Oni se o něj vubec nestaraji a nebyli tady již 40let.Pán mi řekl že když se o něj starám že mi vše napíše, aby to nedostali jeho sourozenci.Stačí když to napíše sám podle vzoru, který je na internetu nebo je lepší k notáři?říkal mi že mám stahnout papíry z netu a dones mu je.děkuji za radu.
Závěť musí mít náležitosti, které uvádí občanský zákoník v §§ 476 - 480. Pokud tyto náležitosti mít nebude, bude závěť neplatná a nastane dědění ze zákona. V tom případě budou dědit sourozenci. Jestliže jste v právní záležitostech alespoň trošku zběhlí, můžete závěť sepsat sami, vyvstavujete se ale riziku, o kterém se zmiňuji v předchozí větě. Vyloučit sourozence z dědění je zcela jednoduché, prostě nebudou v závěti uvedeni. Sourozenci totiž nepožívají stejné ochrany, jako potomci zůstavitele.
doplněno 14.05.12 15:22:Hledala jsem na internetu vzory závětí, ale vubec nevím jakou vytisknout.je jich tam hodně poradíte?Pán moc majetku nemá, jen byt a nějaké penize.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.