Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny!
Na černo nejezdím, ale shodou okolností se mi to stalo teď v pátek v Praze. Jezdím minimálně MHD a vždy si kupuji sms jízdenku. Nebyl jsem ani vyzván abych zaplatil pokutu na místě, tak jsem předložil OP policistům, kteří byli s revizory. Dostal jsem růžový papír a druhý den jsem si na něm přečetl, že jsem to mohl zaplatit na místě, což bych hned udělal kdybych to věděl. Zítra je pondělí a jdu hned pokutu uhradit.
A teď jsem si přečetl, že někteří revizoři tyto údaje zneužijou a vystaví několik pokut nepoctivě navíc, když mají tyto údaje z OP. Asi to není tak časté, ale docela mě to stresuje a rád bych se tomu nějak vyhl v případě nepoctivých revizorů.
Mám OP poškodit (a nechat ho skartovat na úřadu) a nechat vystavit náhradní OP(kde stejně bude číslo starého OP) než mi dají nový s jiným číslem a chodit co 14 dnů na Dopravní podnik a ptát se jestli tam něco nemám a případně se bránit?
Díky moc za každou radu.
mmmm.
Myslím, že jste dost paranoidní. (A to já se léčím s OCD a nechtějte vědět, co mě někdy napadá). Uvědomujete si, kde všude dáváte občanku? Na poště, u telefonního operátora, v bance, u doktora...leckde si OP i kopírují nebo se dají údaje lehce opsat. Myslíte, že je takový problém, aby zaměstnanec banky nebo operátora prodal údaje o pár lidech překupníkům s doklady a někdo si na Vás vzal třeba statisícový úvěr? Ne, vlastně je to poměrně jednoduchá věc a stává se to. A kvůli tomu co, v životě OP nikomu neukážete nebo budete vždycky požadovat nový? Uklidněte se. Stát se to může, ale taky se to Vám osobně stát nemusí. Někdo má smůlu, někdo štěstí. A neovlivníte to. kromě toho v článku píší, že to bylo v 90. letech. Nebojte, dneska už jsou podvody mnohem promakanější a na to ani nemusíte být chycen revizorem.
Pokládám veškeré tyto dohady za ptákovinu,kdyby to bylo tak jednoduché,tak jsou revizoři dávno milionáři.Jako že mají chlupatí falešné bloky můžou mít falešné bloky i revizoři,ale jde jen o přímé platby.Chce to klid.
Milionáři nebudou, budou jen na jedné pokutě o 200Kč bohatší což jim přinese něco málo za vypsání formuláře. A mě třeba 10t a exekutora na krku za každých jeho blbých 200Kč. Anic složitého v tom nevidím, aby dal kolegovi tyto údaje a kolega to pak na mě vypsal o tři dny později, pak jiný kolega o měsíc později.
viz. tento článek a diskuze : zpravy.idnes.cz/...
Jo klid to chce, to jo, ale opatrnost take.
Bohužel se to děje. Probíhá, nebo už proběhlo několik soudů lidí, přistižených za jízdu načerno, kteří ten den prokazatelně v Praze vůbec nemohli být, a přesto měli zaplatit pokutu. Stačí prolistovat internet.
Nemas jezdit na cerno! Pouceni pro priste no.
Ceho se ted bojis? kdyz to na tebe nahlas ipodruhe, tak to nezaplatis, dostavis se na dopravni podnik a reknes jim ze jsi zadnym metrem nejel a ze mas svedky co ti to dokazou... a vubec, delas si zbytecne starosti.
Dopravdni podnik podle pokuty a cisla revizora by na takovou vec, ze jim revizor pokutuje neopravnene, urcite prisli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.