Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daně z nemovitosti - opravdu se platí tolik?

Od: dobromysl* odpovědí: 9 změna:

Víte jak se počítá daň z nemovitosti? Kolik platíte? Přišla mi složenka na 7500 za dům se zahradou. *plac*

doplněno 13.05.12 16:48:

*ee*Vyvedlo mě to z míry, proto je otázka taková nedostatečná. No nemáme lesy, pole ani zlatý důl - přesnou výměru neznám, je to prostě dům běžné velikosti s nijak velkou zahradou na vesnici. Od včerejška jsem zjistila, že máme koeficient 3.

Jen jsem chtěla pocítit solidaritu s lidmi, které třeba vyvedla daň z nemovitosti z míry jako mě *mala*. Doteď jsme se vešli do 1000Kč.

No snad jde o chybu, kterou rychle uznají. Zítra jdu na úřad zjišťovat, jak to je. *bum*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Bohužel je to možné. Najděte si na seznamu koeficientů podle § 12, zda je vaše obec nebo město na seznamu těch samospráv, které využily možností navýšit koeficient daně z nemovitosti až na pětinásobek. cds.mfcr.cz/... Porovnejte, zda to odpovídá případnému navýšení loňské daně. Také jak bylo uvedeno to musí být na stránkách vaší obce/města - schvalovalo se to tuším nejpozději někdy okolo srpna loňského roku, aby to mohlo platit od roku 2012. A skutečně některá zastupitelstva využila maximální koeficient navýšení. Je to lumpárna, co jiného k tomu říct. Místo aby hledali rezervy ve výdajích, tak to házejí všechno na občany. *bum*Zde si najděte vaše stránky. mesta.obce.cz/...

dobromysl*
hodnocení

Když mám byt 3 +1 a k tomu 2 stodoly - počítá se to jako zastavěná plocha stejně? Platím z každémo metru čtv. stejnou daň?

doplněno 14.05.12 11:34:

Zkusila jsem si přečíst pár uvedených dokumentů, ale moudrá z toho nejsem.

buss

Jistěže není. Každá nemovitost jinak.Každá obec to má jinak. Jak jsem psal, nejlépe zajít na a tam to mají viset (nebo zavolat a poptat se na cenu, koeficient). Při vyplňování formuláře se z toho vychází. Na požádání dají i ceny a koeficienty papírově.

doplněno 14.05.12 11:57:

Je třeba vědět o jakou nemovitost se jedná (kategorii), jaká plocha, jaká cena na m², cena za plochu a jaký koeficient. Ten je v %. Nejlépe si vzít ten formuář o dani z nemovitostí. Pak si to vypočítat v excelu, vytvořit tabulku, uložit.

petapeta*
hodnocení

2x

Sice nevím jak velký dům a zahradu máte, ale připadá mi daň neúměrně vysoká.

doplněno 12.05.12 19:16:

Daň by tak mohla činit 1 000 Kč až 2 000 Kč. Také záleží na obci, v jejíž katastru se nacházíte.

buss
hodnocení

0x

A kdo má tady vědět, jaké ceny, koeficienty má vaše obec? Poplatky najdete na nástěnce na vašem FÚ, na jeho webu. Ale já bych se tady neptal a pěkně jak to dělám, si zajdu na FÚ, protože si je platím z daní. Vy se ani neobtěžujete napsat, jak barák vypadá a jaká je rozloha zahrady. I jak se to počítá najdu na intu.

dobromysl*
hodnocení

Zajít tam budu muset. Ale přesto je dobré si o tom pokecat. Někdy se člověk i něco dozví. *jasne*

kejki
hodnocení

0x

Taky mohle proběhnout pozemková úprava a platíte z polí, ze kterých dříve platil nájemce.

buss

Hmm, o tom se nezmiňuje a kdyby, tak snad má smlouvu, ne?

hodnocení

0x

Těžko odpovědět. Z jedné nemovitosti platím 360,00Kč, z druhé 12000,00Kč. Chtělo by to víc informací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]