Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávací studio

Od: monkeyking* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

velmi se zajímám o hudbu a přišlo mi na mysl: jak asi to chodí v nahrávacích studií? Jestli ten aktér pošle nějaký svůj singl tomu studiu a ti s ním nadále spolupracují, nebo studia si vybírájí sami?

Také by mě zajímalo jak se zpěváci dostali k vrcholu a jak například dnes začínají moderní zpěváci? Jak například začínat samotně s hudbou (bez pomoci jiných) atd.

Děkuji předem za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Určitě je možné poslat demo téměř kamkoli...

Kamarád tohle řeší tak, že si zaplatil čas studia a zvukaře a nahrál si 3 céda, koncerty pořádá po ´hospodách´, plakáty si navrhuje a tiskne taky sám...

monkeyking*
hodnocení

Mohl/a byste se víc rozepsat ohledně cenách a průběhu - děkuji.

mowla*

Studio + zvukaře na první jsem mu ´zařizoval´ - cca 2.000,- / hod., průběk mělo nahrávání takový, že přišel a zahrál, zvukař kontroloval kvalitu (jednu písničku opravoval) a pak asi tak za týden dostal 3 CD placky s nahrávkami a 2 DVD celkovým záznamem...

Sály - to je strašně individuální, někde ho nechají hrát za ´zvýšenou´ konzumaci hostů, jinde musí zaplatit pronájem předem - to fakt nejde zobecnit...

Tisk plakátů dtto - podle formátu, barevnosti, počtu...

Nosiče (zatím) prodává spíše sporadicky, takže ´pálí´...

monkeyking*
hodnocení

A co například zpěv a dalo by se sehnat několik hudebníků na nástroje?

mowla*

Jo - tak to už jsem ´mimo mísu´- kámoš je písničkář a orchestr nikdy nesháněl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]