Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace (vrácení) zboží

Od: tiper* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím o radu.Přěd dvěma měsíci jsem na internetu v e-shopu zakoupil zboží za 600Kč.Zboží mi po 14 dnech přišlo poštou,zaplatil jsem celou částku,ale balík neobsahoval vše.Místo dvou párů stěračů mi přišel pouze jeden pár.Volal jsem ihned na firmu a domluvili jsem se že zboží zašlu zpět a budu požadovat vrácení peněz.(tak jako je ze zákona do 14 dnů vrácení peněz). Dnes tomu bude 50 dní co má majitel firmy zboží vrácené ale peníze mi zatím neposlal (ze zákona na to má 30 dní) Po telefonu slibuje že peníze pošle ,ale pořád se k tomu nemá.Co mi prosím poradíte než půjdu k právníkovi.díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Písemně ho vyzvěte, aby Vám dlužnou částku zaplatit do tehdy a tehdy...Pokud tak neučiní, předáte věc svému právnímu zástupci, který bude nadále dlužnou částku vymáhat soudní cestou. Upozorněte ho, že v případě úspěšného sporu, bude nucen zaplatit i soudní náklady. Že máte však zájem vyřešit věc smírnou cestou. Pošlete s doručenkou, kopii si schovejte. Myslím si, že bude reagovat, není to zase taková suma, aby riskoval případný soudní spor a další nepříjemnosti.

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jste odstoupil od smlouvy a vracel zboží do 14 dnů, měl by zaslaný obsah souhlasit se smlouvou (objednávkou). Vy jste nechtěl od smlouvy odstupovat, ale reklamovat, že balení neobsahuje to, co má.

buss
hodnocení

0x

Podívejte se na § 612 a násl.Obč. zákoníku a zvl. § 616. Tam je jedině správný postup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]