Nejste přihlášen/a.
Dobrý den obracím se na Vás s prosbou o radu,dcera je rok jednatelkou jedné firmy zabývající se poskytováním úvěru,jednatelkou je pouze nastrčenou-nemá přístup k bankovním učtúm,pracuje zde a i ve prac.smlouvě má administrativní pracovnice,před zhruba měsícem zjistila podvody,různé nepravosti ze strany majitelky,které vždy předávala poštu,no a vše organizační plnila ona majitelka,dcera zjistila že majitelka firmy neplatí ani za ní ani za její spolupracovníky několik měsíců,soc.a zdrav.pojištění,navíc se začaly hromadit stížnosti klientů za neposkytnutí půjčky či vrácení záloh,dcera byla několikrát vysvětlení podávat na policii,kde z jejich strany bylo vše v pořádku a klient s podmínkami smlouvy souhlasil v poslední době měla dcera podezření z nekalých činností své zaměstnavatelky a tudíž celou věc před měsícem oznámila právníkovi a s ním postupovala tak že se snažila sehnat učetní doklady za minulé období a podobně,jednala na vlastní pěst a v přesvědčení že celou věc trochu zachrání zárověn připravil právník žalobu na majitelku za vytunelování učtu,tu však nestihly předat po předání všech dokumentů z kanceláře majitelky aniž by ta o tom věděla-lhala totiž že učetnictví a daně jí kdosi zpracovává,byla shodou okolností u výslechu opět kvůli firemním věcem a tam celou věc oznámila včetně faktu o neplacení daně a o návštěvě právníka,byl totiž na ni vyvýjen nátlak,dceři je 23 let a práci vykonávala svědomitě administrativa a práce s klienty a lidmy jí naplnovala,rozhodla se proto že celou věc musí nahlásit.Bohužel se však stalo že před třemi dny jí ráno odvezla policejní eskorta a byla na ni uvalena vazba,nyní se nachází v cele předběžného zadržení mimochodem někde tam je i majitelka firmy..,podotýkám že dcera za celý rok neměla nadprůměrný plat naopak stále dostávala po pár korunách a plat se pohyboval v směšných částkách,dcera má dvě půjčky sice jen pár korun na starou felicii ale musela si půjčit,bydlí s námi v našem rodinném domku na který my s manželem máme z důvodu neschopnosti splácet exekuci a kterou tudíž splácíme,naše majetkové poměry jsou špatné ,tím chci říci že opravdu dcera neměla za své jednatelství tolik aby s toho něco měla jestli mi rozumíte,nic méně obhájce -shodou okolností ten samý právník kterého dcera vyhledala mi řekl že nechápe proč na ni byla uvalena vazba že vlastně ani obhájce ona nepotřebuje ale přesto jí bude obhajovat, že se s tím nikdy nesetkal a že toho má minimum,že se jedná o pouze o přečin a že by se mělo přihlídnout k tomu jak spolupracovala a spolupracuje a že celou věc již měsíc před zaddržením začala řešit,podal na místě odvolání proti vzetí do vazby a prý musíme čekat,jsem zoufalá protože vím že má dcera nic zlého neudělala ,mám strach a nevím co vlastně se může stát vím že je můj dotaz zbytečně obsáhlý za čež se omlouvám, přesto prosím o radu a pomoc mnohokrát Vám děkuji
doplněno 12.05.12 15:29:ano byla obviněna z podvodu mi dnes bylo řečeno panem obhájcem a zlákat penězi to se tedy dle mě nedala,byla skoro čerstvá absolventka a chtěla získat praxi v obchodní firmě což opravdu není jen tak lehké-bohužel získala pouze negativní zkušenost která ji přinese jen problémy,hlavně jí doopravdy nepřinesla ty peníze jak mi tu jeden píšeteže jsou jako lákavé pro mladé lidi..,šlo mi jen o to jako mámě že mám o ni strach a obavy z budoucnosti,nejedná se o několikamilionové průšvihy podotýkám,opravdu nic víc nevím s ní mluvit nemohu a právník řekl pouze toto,chápu že nás nečeká nic krásného leč doopravdy jsem přesvědčená že Ona nebyla hlavní a byla podřízená a to tvrdě..,finanční odměny dostávala asi jako pokladní v kauflanu a to nepravidelně,nikdy jí s toho nevyplynuly pražádné výhody...a vlastně sama nahlásila a začala šít tento bič na sebe tedy.,no nezbývá jen doufat v možnosti obhájce a snažit se být silná..já i ona
Ano, zbytečně obsáhlé, chce to fakta. Nastrčená jednatelka... Zadržet lze na 48 hodin, pak obvinit, pustit či vazba. Vy nevíte přesně, co na ni mají, co podepsala. Právník by to měl vědět. Aha vazba, tak ne zadržení. Takže už má v ruce obvinění. Důvody vazby § 67 tr. řádu a násl. i § 73 ... , dokazování... Je-li ve vazbě musí mít advokáta.
estli je ta firma nejake s.r.o. , pak pokud se nemylim kazdy jednatel za to ruci stejne, A je hloupost tvrdit, ze je pouze nastrcenou. Jo, jestli se nechala zlakat vydelkem a stal se z ni tzv. bily kun, pak ji stejne nic nepomuze. Jo penize jsou hodne lakave, co? Hlavne pro mlade lidi, co se nechaji oblbnout. Muj nazot. Obratte se na pravnika.
Podle mě je jednatel zodpovědný za jednání firmy (např. s.r.o.) Pokud došlo k vytunelování a podvedení klienti podali žalobu pro podvod, vyšetřovatel od policie neví, kdo je vlastně ve firmě, kde je více jednatelů, podvodník. Celé neštětí je v tom, že v ČR může poskytovat půjčky vyloženě každý za docela volných podmínek.
Z toho co píšete, tak dcera je přímo ukázkový bílý kůň. Ona je statutárním orgánem společnosti a jedině ona zodpovídá za chod společnosti. Pokud paní majitelka - společnice není jednatelem, pak její role ve společnosti je prakticky nulová a své práva uplatňuje pouze rozhodnutím valné hromady, resp. rozhodnutím jediného společníka. Celou odpovědnost nese dcera a opravdu pomoci může jen dobrý advokát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.