Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
chtěla jsem se zeptat, zda nevíte, jak to je když si dám přes internet příkaz k převodu peněz na jiný účet a dokud ty peníze ještě nejsou převedeny (někdy to trvá déle - přes víkend nebo do zahraničí), jestli je možné ty dosud přetrvávající peníze na účtu nějak používat - např. platby na terminálech, nebo to mám automaticky zmrazené, i když peníze na účtu ještě jsou?
Děkuji
Jejda, jejda, to je prapodivný dotaz, mě to zavání podfukem. Když dám příkaz, tak logicky musím mít pěníze na účtu a nepřemýšlým co si za ně jiného pořídím. To mě připadá, že chcete zadat příkaz, poslat dotyčnému potvrzení o zaplacení a ihned penízky vybrat pro své účely. Ano, jde to tak. Musíte být rychlejší než banka, peníze vybrat a pak příkaz nebude proveden.
Klid... nejde mi o žádný můj podfuk Jde o to, že v pondělí jedu do zahraničí na dovolenou, kde platím dopředu kartou hotel, a nechci si nechávat na účtu všechny svoje peníze, aby mi náhodou nestáhli víc, když jsem jim zadala číslo karty, CVV a údaje o držiteli. Tak když si to přepošlu teď na svůj druhý účet a do pondělka platba neodejde, tak aby mi ten hotel nestáhl třeba všechno, co mám. V tom je celé to kouzlo. Nevím, jak bych v zahraničí od nějakého podniku vymáhala peníze zpátky.
Asi jsem natvrdlá ... Nevidím v tom problém. Na účtu z kterého bude placeno kartou ci necháte jen tolik, kolik potřebujete uhradit a zbytek si převeďte jinak. Kde je tedy problém?
doplněno 12.05.12 11:26:jen doplním - na účtu musíte nechat o něco více Kč neboť přepočítáváci kurz se mění denně.
Problém je právě v tom, aby se ty peníze stihly včas odeslat na jiný účet. Příjezd do hotelu už je v pondělí. Nefunguje teď internetbanking, takže nadbytečné peníze na účtu budu odesílat až dnes večer a nevím, jestli se to do pondělka nebo co nejdříve přepíše na jiný účet, když to pošlu dnes. Nemám dobrý pocit, když mám na kartě zbytečně moc peněz. S kurzem to naštěstí řešit nemusím - mám devizový účet v eurech
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.