Nejste přihlášen/a.
DObrý de,
potřebovala bych poradit. Loni v květnu jsem si koupila byt. A ted nevim jak dal postupovat, abych mohla zaptit dan z nemovitosti. Žádná složenka mi zatím nepřisla. Co jsem si zatím zjištovala, tak bych mela vyplnit nejdríve fommulář, ale to se melo vyplovat do konce ledna? to uz jsem asi prošvihla - jak mam ted postupovat?
Děkuji za odpověd
Nezbývá nic jiného, než jít osobně na FÚ a vyplnit přiznání alespoň dodatečně. Jestli tam bude vstřícná úřednice, tak vám s tím pomůže. No a potom můžete v pokladně zaplatit daň z nemovitosti. Vezměte si sebou kupní smlouvu a výpis z KN. S byty nemám zkušenost, ale změřte si i rozměry bytu, pokud nejsou uvedeny v kupní smlouvě. No a pokud vám to výjde, tak nechoďte těsně před koncem úředních hodin, kdy už i ta úřednice se těší domů.
Složenka vám nemohla přijít, když jste nepodala daňové přiznání. Urychleně vyplňte příslušné formuláře k přiznání k dani z nemovitosti a doručte na příslušný finanční úřad. Čeká vás sankce, takže se vám opožděné přiznání k dani z nemovitosti podraží. V dalších letech byste již měla dostávat složenku.
děkuji za odpověd... hnedka v pondělí si tam skočím a budu doufat, ze tam bude hodna urednice, která mi stím poradí... vubec jsem nevedela, ze to musím takhle přiznat... myslela jsem, že to stačilo při převodu nemovitosti. Nevíte nehodou jak moc velká sankce mě čeká?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.