Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dan z nemovitosti

Od: summer1 odpovědí: 4 změna:

DObrý de,

potřebovala bych poradit. Loni v květnu jsem si koupila byt. A ted nevim jak dal postupovat, abych mohla zaptit dan z nemovitosti. Žádná složenka mi zatím nepřisla. Co jsem si zatím zjištovala, tak bych mela vyplnit nejdríve fommulář, ale to se melo vyplovat do konce ledna? to uz jsem asi prošvihla - jak mam ted postupovat?

Děkuji za odpověd

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Nezbývá nic jiného, než jít osobně na FÚ a vyplnit přiznání alespoň dodatečně. Jestli tam bude vstřícná úřednice, tak vám s tím pomůže. No a potom můžete v pokladně zaplatit daň z nemovitosti. Vezměte si sebou kupní smlouvu a výpis z KN. S byty nemám zkušenost, ale změřte si i rozměry bytu, pokud nejsou uvedeny v kupní smlouvě. No a pokud vám to výjde, tak nechoďte těsně před koncem úředních hodin, kdy už i ta úřednice se těší domů. ;)

petapeta*
hodnocení

0x

Složenka vám nemohla přijít, když jste nepodala daňové přiznání. Urychleně vyplňte příslušné formuláře k přiznání k dani z nemovitosti a doručte na příslušný finanční úřad. Čeká vás sankce, takže se vám opožděné přiznání k dani z nemovitosti podraží. V dalších letech byste již měla dostávat složenku.

summer1
hodnocení

děkuji za odpověd... hnedka v pondělí si tam skočím a budu doufat, ze tam bude hodna urednice, která mi stím poradí... vubec jsem nevedela, ze to musím takhle přiznat... :( myslela jsem, že to stačilo při převodu nemovitosti. Nevíte nehodou jak moc velká sankce mě čeká?

lidka*

Škoda, že jste se neinformovala dřív. :( Ale podle této zprávy jednoho FÚ by to mohlo být pětikilo. Co já ještě pamatuji, tak sankce nemuseli v mírnějších případech uplatňovat. Ale jak čtu, tak od loňska to musí být 500 Kč i v případech, kdy se daň neplatí - např. pro nízký výpočet daně.

hosteradky-resov.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]