Nejste přihlášen/a.
Ahoj potřebovala bych poradit. Mám přímé bankovnictví jen chvíli a dneska platím složenky poprvé přes net, ale má to háček. Na složenkách se píše k. symbol, ale když ho zadám hlásí mi to, že je nesprávný a že ho mám opravit... Stalo by se něco kdybych ho tam vůbec nenapsala? Předem díky za odpovědi
Konstantní symbol je jen pomocný evideční znak označující typ peněžní transakce pro účely statistického vyhodnocení. Teoreticky by se měl povinně uvádět u všech plateb, které jdou přímo do státního rozpočtu (například při platbě daní), u plateb jiným subjektům povinný není. Jeho cílem je sestavit celkovou statistiku o platbách a na doručení peněz příjemci nemá naprosto žádný vliv (k tomu slouží číslo účtu, případně variabilní symbol pro identifikaci plátce).
Používáte-li údaje z předtištěné složenky v internetovém bankovnictví, pak můžete konstantní symbol buď úplně vynechat (jde-li o platbu někomu jinému než přímo státu), nebo - jak správně uvádí předešlý pisatel - ho můžete opsat a koncovou číslici 9 (označující hotovostní platby, tedy i složenky) nahradit číslicí 8 (označující bezhotovostní platby).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.