Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádce,
mám takový dotaz. Pojedu z Brna do Znojma autobusem, ne linkovým, ale něco jako zájezdovým autobusem. Z Brna máme vyjíždět okolo 21:20 až 21:30. Do Znojma máme dorazit podle všeho 22:30. Dá se tato trasa stihnout za takovou dobu? S tím, že by se třeba na pár místech krátce zastavilo, aby jeden nebo dva lidé vystoupili? Ještě dodám, že pojedeme tou nejkratší trasou.
Ptám se proto, že by ve Znojmě navazuje autobus, který vyjíždí do vesnice, ve které bydlím ve 22:47. Mám strach, abych ho stihla. Nedá se nějak zařídit, aby na mě ten autobus chvíli počkal. Nevíte, kde bych mohla zjistit nějaký kontakt na toho konkrétního řidiče, co pojede? Není třeba někde uvedeno, kdy a kde jaký řidič pojede a na něj nějaký kontakt. Kdyby mi ten autobus ujel, tak další by mi jel v 4:50, to je nepředstavitelné.
Děkuji moc za rady a nápady. Anzionka.
Těžko odpovědět. Zásadní otázka zní, odkud z Brna budete vyjíždět, protože pokud to bude někde z Husovic či KrPole, tak se bude řidič muset promotat Brnem, což zdrží, i když v noci to zdržení nemusí být velké. Osobákem to jezdím ze středu Brna do Znojma cca 45-50 min, ale to nikde nezastavuji. Také zásadní otázka je, jestli aktuálně na trase neřádí silniíčáři s nějakou objižďkou.
Prostě shrnuto - je to dost loterie, může to stihnout, ale taky nemusí.
No, pojedeme od Lužánek. To zastavování by nás nemělo nějak zásadně zdržet. Zastávka, to bude tak do minuty (počítám tak tři zastávky). O žádných uzavírkách nevím, ale můj pohled na tuto věc je dosti neobjektivní, neboť se doslova modlím, abych to stihla.
Busy do ZN většinou přijíždějí včas, někdy dokonce s předstihem, protože v nočních spojích už není tolik lidí, málo se nastupuje, málo vystupuje a dost lidí jede až do cílové stanice. Ještě včera na trase Brno-Znojmo nic zavřeného nebylo, snad nechytneš nějakou havárku, jedině ta vás snad může zdržet.
Anzionko,
trochu jsem hledala a našla:
Jsou tam kontakty na dispečera. Jistě se domluvíte, nicméně telefonní číslo na taxi mějte pro jistotu v záloze.
Dispečer je osoba, která řídí provoz dopravního podniku. Má přehled o všech konkrétních linkách, ví, který řidič kde právě jede... Mimo jiné i rozepisuje budoucí jízdy, to zamená, že třeba v případě nemoci a dovolené nasazuje řidiče na dočasně neobsazené linky. Prostě sedí v kanceláři a ví, co se dělo a co se bude dít.
Zavolala bych dispečerovi a on by vám možná mohl číslo na konkrétního řidiče dát, mimo jiné i proto, abyste v případě nějakého velkého zdržení na cestě z Brna mohla sama zavolat, s jakým asi zpožděním přijedete, pravděpodobnější je, že toho řidiče požádá, aby nějakou dobu počkal. Záleží na domluvě, věřím, že bude úspěšná.
Inu, já si o všech lidech myslím, že jsou vstřícní. Nicméně číslo na taxi to v každém případě jistí.
Šťastné cestování!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.