Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokončení studia × zdravotní a sociální

Od: meyb odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, budu dokonovat střední školu a zajímalo by mě, jak to bude se sociálním a zdravotním? Když se po skončení studia nepřihlásím na ÚP a nebudu žádat o místo, bude mi narůstat dluh za soc a zdravotní? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

Dokud si nenajdeš brigádu, tak ti do konce sprna platí ZPSP stát, v pracovním poměru ať je jakejkoli tato výhoda končí..Zjištovali jsme si to ve škole :)

hodnocení

0x

Dobrý den. Sociální není povinné, nehradí ho za Vás ani pracák. Zdravotní ano. Pokud se nezaregistrujete na ÚP jste povinen/na hradit ho sám/a. Pokud to neuděláte, pak Vám tedy vznikne dluh na zdravotním pojištění.

axlik*

Jo ale až po srpnu..Do sprna ho opravdu platí stát ;) zjištovala nám to učitelka práva a ta asi pravdu měla :)

poiu*

Ano, pokud nebude v červenci a srpnu mít zaměstnání, ze kterého bude odvádět sociální pojištění, je po tuto dobu plátcem stát a zdravotní si tudíž nehradí.

axlik*

Čili to co jsem psal nahoře :)

poiu*

No skoro, až na drobnou nepřesnost: brigáda, tj. a) dohoda o pracovní činnosti - pokud se bude jednat o zaměstnání malého rozsahu a příjem bude činit max. 2.499 Kč/měsíc nebo b) dohoda o provedení práce - příjem max. 10.000 Kč/měsíc -> pak se neodvádí sociální pojištění a plátcem zdravotního pojištění je stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]