Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poradit s nápadem nebo v čem podnikat. Situace je taková, že mám pozemek o velikosti cca 1100m2 kde stojí barák, ale v takovém stavu, že je lepší ho zbourat a popř. postavit něco nového. Hned vedle mě je autoservis. Je to ve městě s cca 7000 obyvateli a cca 15km od Plzně. Můj nápad zatim byl, že by se hned vedle autoserivsu udělalo něco ve stylu - mytí aut, interiéru, leštění apod. Jenže k této činosti to chce o tom vědět hodně a hlavně mít v tom praxi což nemám. ( Celkově s podnikáním nemám zkušenosti, takže bych byl začátečník.) Další nápad zatim nemám a proto bych chtěl poradit v čem by bylo dobré nebo na jaký druh podnikání se zaměřit.
A co si popovídat s majitelem autoservisu a nabídnout mu spolupráci? On nejlépe bude vědět, jak a čím by se služby motoristům mohly rozšířit. V začátku třeba mu volný pozemek pronajmout, kdyby měl zájem, případně s ním podnikat a spustředit se na zchátralou nemovitost. Pozvala bych si stavaře, aby posoudil, zda by bylo ekonomické barák opravit a nebo zbourat. Pokud by stačila základní údržba, možná by se mohl použít i na autolakovnu.
Mytí aut ve větším rozsahu by asi nebylo jednoduché - určitě by zapracoval odbor životního prostředí. Ono vlastně všechny činnosti spojené s doplňkovými službami údržby aut by vyžadovaly různá povolení ŽP i hygieny. Záleží na tom, co je v okolí - zda bytová zástavba a nebo jiné plochy. A teď mne ještě napadlo - co prodej stavebnin?
No je to bejválé náměstí, takže tam je něco ve smyslu, že je to historická oblast nebo tak.( takže povolení zbourat/postavit v této oblasti bude složitější). Autolakovna by nebyl špatný nápad, ale o tom taky nevim nic.
Prodej stavebnin je naproti přes silnici a pak další jsou cca 500metrů od pozemku. Takže to asi ne
a on si zakazniky odvazi-dovazi, nebo by melo smysl udelat zakaznikum z autoservisu obcerstveni (kavarnu, pizzerii)?
doplněno 10.05.12 14:56:cekarnu, wifi?
Zákazníci jezdí k němu. Dřívě tam měl potřeby pro zahrádkáře, ale to brzo skončilo.
Pizerie.. spíš ve měště jsou už tři podniky co dělají pizzu, tak to asi moc nemá význam. + podnikání s jídlem/občerstvení vyžaduje hodně povolení/hygienu/normy atd. a v týto kategorii s jídlem je težšké podnikat ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.