Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CLO a DPH u zboží z ciziny

Od: 1janjann* odpovědí: 2 změna:

Záludná a asi hodně probíraná otázka, ale nikde jsem nenašel jednoduchou odpověď, tak to zkusím :)
Zajímá mě jaká hodnota (procentuální) CLA se přičítá k hodnotě zboží. DPH by mělo být 20% myslím.
Ty hodnoty od kolika se platí CLO a DPH znám (do 22€ nic, 22€ - 150€ DPH, 150€+ DPH i CLO)
Objednávám ze zahraničí celkem často, ale většinou ze zemí EU a to se nic neplatí.
Z ostatních zemí beru většinou zboží v minimálních hodnotách, takže žádné další poplatky nemám.
Někde jsem se dočetl že celní hodnota je v rozmězí 1-10% z ceny (záleží na druhu zboží), ale kde je pravda doopravdy nevím.
Předem děkuji za přesné odpovědi :)
PS: Odkazy na TARIC mi posílat nemusíte párkrát jsem tam něco zkoušel najít, ale nějak se v tom neorientuju, bohužel...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Clo je různé podle typu zboží, u většiny běžného spotřebního zboží je nulové. Záleží co objednáváš.

juldab*
hodnocení

0x

Clo se řídí celním sazebníkem. A jsou tam zajímavé položky třeba surové kůže celnisprava.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]