Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červené - překrvené ruce

Od: skye* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jste se s tím někdo nesetkal - manžel má již několik let opravdu abnormálně červené ruce - dlaně. Je jedno, jestli je zima nebo teplo, prostě dlaně má červené jak rajče. Je to tak, že se ho dotknete na ruce a několik vteřin mu tam zůstane doslova bílý flek. Je mi jasné, že má ruce překrvené, ale nevíte, čím by to mohlo být? Nebo jestli by to mohlo být nějak zdravotně ohrožující? Je zdráv, jen má lehce zvýšené jaterní testy (je léčený alkoholik), ale to by nemělo mít vliv, protože ty ruce má už několik let, kdy tyto problémy ještě neměl.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Vysoký tlak... Taky - byl-li dříve zvyklý pracovat rukama (sport) a přestal-li, mohou cévy v rukou ztrácet pružnost... Není zarudlý i v obličeji?

skye*
hodnocení

Ne, červené jsou jen ty ruce. Je mu 26, žádný sport který by se týkal rukou neprovozoval.

polinek*

při zvednutí rukou když se ruce odkrví také to má? Tlakem to není,,,

skye*
hodnocení

Myslím si, že ano. Řekla bych, že ty ruce má překrvené permanentně, ať je má dole či nahoře.

polinek*

pokud ty ruce má podél těla a jsou překrvené stále,tak to je možná tím,že má popraskané cévky pod kůží a ty pak nereagují na polohy rukou. Nevím já jen tak usuzuji podle toho,že ruce se neodkrví ,když je má nahoře. (nezblednou)

skye*
hodnocení

No a myslíte, že by s tím měl raději někam jít?

ann*

Má tak třeba i chodidla? Má je třeba i nateklé? Svědí, tepe to v nich ...?! Každopádně bych to s lékařem konzultovala, může to být "něco" co lze a třeba by bylo i dobré co nejdříve řešit

skye*
hodnocení

Ne, opravdu jen ty dlaně...

matychova

Dobrý den.

Mám jeden dotaz.Mám neustále červené dlaně a k lékaři nechci jít.Můžete mi prosím sdělit jestli je to vlivem nějaké choroby a nebo, co s tím udělat? děkuji Mátychová

31.07.17 06:27

Ne!

svvs
hodnocení

0x

AŤ SI NECHÁ HNED UDĚLAT EKG

skye*
hodnocení

Z jakého důvodu?

polinek*

také nechápu proč EKG. Podívejte, ať jak půjde k lékaři ukáže mu ruce a to bude nejlepší . My to tady nevyřešíme. A vy se zbytečně bojíte i když to nemusí být vůbec nic .Pokud to má tak syté barvy jako rajče ,měl by zajít pro sůj klid i váš..

skye*
hodnocení

Ano, asi mu řeknu, aby si někam došel, jen jsem chtěla zjistit, jestli se s tím někdo už nesetkal. Děkuji.

liska*

Nesetkala, ale v chytrých knihách čínských mudrců je psáno, že to může být jeden z projevů oběhových / srdce a cévy/ poruch. Někdo radil vyšetření srdce a to nebylo od věci. A nejen EKG, ale poprosit o ultrazvuk/ ECHO/. Daleko víc napoví.

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, doktoronline.cz/....

V každém případě by měl (a to již před několika lety, když se problémy objevily) navštívit svého lékaře, aby se vyloučila nějaká vážná nemoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]