Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct rodičům o antikoncepci?

Od: jajajaja odpovědí: 9 změna:

Takže, nedávno jsem se seznámila s klukem, už spolu skoro chodíme :)) jenže mám takovej problém, jak mu mám říct že chci počkat se spaním s ním? napadlo mě jedině to, že od toho ůplně odvedu pozornost :) ale asi te nebude stačit, prostě se mi do toho nechce, a taky o něj nechci přijít. Jo a taky by mě zajímalo jak mám říct mamce, že chci antikoncepci? Kdybych jí to neřekla, tak by si to zjistila sama, vidí za roh :)) a pak by byla mela, proč jsem jí to neřekla, Jo a pak ještě mě napadá, kolik to stojí?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jajka*
hodnocení

3x

Kolik ti je?Pokud na tebe kluk tlačí,že chce sex,tak to není kluk vhodný ani pro tebe ani pro jinou dívku,tomu jde jen o jedno a jak říkávala moje mamka-nedáš ty,dá jiná.

Píšeš,už spolu skoro chodíme,ale chodit spolu můžete i bez intimností a kluk,který si tě bude vážit a mít o tebe opravdu zájem,milerád počká.Antikoncepce by měla být základní výbavou každé dospívající slečny,akorát dnes je s tím trochu obstrukcí a musíš mít souhlas rodičů.A pokud tvoje mamka ví,že s někým chodíš,měly byste si spolu promluvit naprosto upřímně,pokud mamka nechce být brzy babičkou.

des*
hodnocení

2x

Držte se přísloví,co se mi nelíbí -do toho nejdu.Také Do pekla na pěkném koníčkovi,který se splaší a zmizí.Jinak antikoncepce je dost drahá.

hodnocení

1x

Chceš počkat se spaním s ním a na druhou stranu chceš brát antikoncepci, to mi nejde do hlavy :) prostě mu to řekni že nechceš nic uspěchat, pokud tě má opravdu rád a myslí to s tebou vážně tak si rád počká ;)

gridinfo*

pubertak je jako tlakova nadoba, budes mu muset pomoct aspon rukou :D

doplněno 11.05.12 18:46:

jeste lip pusou *smich*

lidus*
hodnocení

1x

Nechápu kam spěchat, mít sex jen proto, že je to zrovna moderní a čím dřív tím líp a pak zdělit kamarádkám "už nejsem panna"? Sex je krásná věc a až budete opravdu někoho milovat, budete vědět, že chcete mít sex právě s ním a právě nyní. Už vaše "seznámila jsem se nedávno" a "skoro spolu chodíme" hovoří za vše. Myslím, že na to aby jste měla sex nejste dostatečně vyzrálá osobnost, roků je vám asi hodně málo když musíte informovat maminku a netušíte jaká je a kolik stojí HA, Nemyslím si, že by vám ujížděl vlak a musela jste někam spěchat. Já bych nejdříve zjistila co je to za kluka, jeho názor na život, začala tím, že spolu budeme chodit ven, do kina...Pomalu se poznávat, osahávat, líbat a nebojte se zcela jistě poznáte až budete připravená na to sexuálně žít.

jajajaja
hodnocení

Já jsem napsala, že to chci mít co nejdřív? a že nechci počkat? Já bych s ním chtěla začít, až se mi bude chtít, takže ho nejdříve poznat a tak. Ale až mě pak jednoho dne napadne, že bych to chtěla, a doktor by mi řekl třeba že ještě neví jaký prášky jsou pro mě vhodný, tak bych zas musela čekat (jedné známé se to stalo) o mamce vím že je hrozně náladová, takže nikdy předem nevím jak bude na co reagovat,

klera*
hodnocení

0x

podle mě, když se s tebou bude chtít vyspat, prostě mu řekni, že chceš ještě počkat a že nechceš aby na tebe tlačil...jestli tě má rád, tak to pochopí...a přece jenom jestli spolu ještě úplně nechodíte, je na místě se s nim nejdřív dobře seznámit a to by měl pochopit i on, jestli tě k tomu bude tlačit a opustil by tě kvůli tomu, že s nim nechceš spát, nemá podle mě cenu s nim chodit...ale je to na tobě...antikoncepce je dneska normální, i když třeba nemáš sexuální styk, tak řekni mamce, že ostatní kamarádky je taky berou nebo tak něco...jo a jestli máš třeba problémy s pletí, řekni mamce, že by ti to určitě pomohlo...a říct jí to stejně musíš (jestli jsi mladší 18 let) pilulky myslim stojí něco kolem 400Kč, ceny jsou různý, mrkni na google

jajajaja
hodnocení

Díky za odpovědi, když jsme byli spolu, tak jak jsme se o tom začli bavit, tak jsem mu řekla že zatím ne, a chápe to. Na tu antikoncepci jsem se ptala jen tak (předem) , abych si pak nemusela narychlo shánět informace :) a ještě by mě zajímalo, četla jsem, že hormonální an. je riziková, že způsobuje srážení krve v cévách, atak Toho se celkem bojím, Má s tím někdo špatné zkušenosti?

askmenow*

Pokud jsi zdravá, mělo by to být v pořádku. Problém by to byl, kdyby jsi třeba měla sklnony k některým nemocem. Na to se tě lékař vyptá a pokud by seznal, že není vhodné, abys ji užívala, nedá ti ji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]