Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidání předmětu podnikání do OR

Od: sirgriever odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

prosím Vás o radu nebo odkaz na stránky, kde bych mohl najít způsob řešení mého problému, již jsem projel skoro celý web ale nikde nenašel adekvátní odpověď.

Potřebuji přidat předmět podnikání do OR.

Situace je taková, jsem jediným společníkem s.r.o., která už v zakládací listině má jako jeden z předmětů uvedenou autodopravu. Měsíc jsem musel čekat na koncesi, kterou jsem poté získal, ale to už byla společnost s ostatními předměty zapsána v OR.

Proto bych rád věděl, jaké přílohy budou potřeba doložit při změně (přidávání) předmětu podnikání, popř. kde bych informace o těchto stanovených přílohách můžu sehnat. Formulář o změně zápisu již mám připravený a vyplněný...

Velice děkuji za radu

Tomáš

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Já jsem našla toto: zdroj businessinfo.cz/...

Předmět podnikání musí být doložen navrhovatelem zápisu do obchodního rejstříku tak, že navrhovatel zápisu doloží, že mu nejpozději dnem zápisu vznikne živnostenské či jiné oprávnění k činnosti, která má být jako předmět podnikání do obchodního rejstříku zapsána. U činností, které podle zvláštního právního předpisu mohou vykonávat pouze fyzické osoby, se tato činnost zapíše jako předmět podnikání obchodní společnosti jen tehdy, jestliže je prokázáno, že tato činnost bude vykonávána pomocí osob, které jsou k tomu oprávněny.

Postup při změně předmětu podnikání:

• rozhodnutí valné hromady společnosti s ručením omezeným, které přijme změnu předmětu podnikání, resp. změní v uvedeném rozsahu zakladatelskou listinu či společenskou smlouvu (vyžaduje se notářský zápis),

• vyhotovení nového úplného znění společenské smlouvy,

• žádost o vydání příslušných živnostenských listů,

• podání návrhu na zápis změn do obchodního rejstříku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]