Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se omluvit za chybu?

Od: malejdawe® odpovědí: 16 změna:

Ahoj,

tímto bych rád spíše asi oslovil ženy (nic proti mužům klidně pište) jsou to přeci jen křehká stvoření a doufám že mi některá z Vás poradí.

Stala se mi velmi nemilá věc. Jsem s přítelkyní už nějaký ten pátek ale poslední dobou se to poněkud všechno na nás oba nahrnulo samé potíže a tak. Ted o víkendu když děti nebyly doma byly u babičky na prodloužený víkend tak se přítelkyně rozhodla malovat byt,podotýkám že spolu jen chodíme takže jsem ve svém bytě (3+1) a ona ve svém (1kk). Bohužel mi to neoznámila dostatečně dopředu a já si nestihl v práci zařídit volno. Takže v sobotu co jsem měl od 13:00 do 20:00 jsem jí pomohl alespoň s nábytkem. Po práci jsem ji psal SMS zda se mám stavit třeba jen na kafe. Napsala mi ze maluje ale na rychly kafe at se stavim. Nela tam kamaradku s pritelem ktery ji pomahali s malovanim. Jenze tady se stal kamen urazu,,,, Ja jako korunovany vul jsem prohodil par slov,vypil kafe a jel domu. Vecer mi to strasnym zpusobem vycetla ze jsem jim nepomohl a ani se nezptal zda chce pomoci takze doslo k hadce, Druhy den v nedeli jsem sel do prace od 15:00 do 22:00 tak abych svou chybu napravil tak hned rano jsem pritelkyni napsal jestli chce abych prijel ze ji rad pomuzu, Po telefonatu mi minimalne 3x zopakovala ze nechci pomoct ze nechce abych prijel a tak, Nevedel jsem co mam delat ale bal jsem se sednout do auta a prijet neohlaseny aby to nebylo jeste horsi, Kdyz jsem prijel ve tri hodiny do prace tak mi pres SMS vycetla ze jsem nezklamal ze jsem neprijel, To uz me vytocilo a volal jsem ji ze mi sama rano rekla ze nechce pomoci a ona mi argumentovala tim ze doufala ze prijedu ze mne to napadne. Po praci v deset hodin jsem ji volal ona ze uz vsechno ma jen uklizi ze bude uklizet do rana tak jsem se po hovoru rozhodl sednout do auta a jet ji pomoci.Scena opet ze jsem toho litoval ze jsem tam vubec jezdil.

Uvedomil jsem si svou chybu ale ted premyslim jak ji napravit,jak ji obmekcit aby mi to odpustila,chapu ze jsem na to z podilu soboty vinou ja tak to chci necim odcinit ale nevi jak. Necim co ji udela radost ale nevim vubec cim :(

Prosim o radu :(

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Paní, přestože je zralá žena a má již děti, evidentně neví, co vlastně chce. Měla vás se svým plánem včas seznámit a to s větším předstihem, protože dneska nejde v některém zaměstnání si jen tak domluvit volno ze dne na den. Když neseznámila, nedá se nic dělat. Nejste věštec, abyste poznal, co se jí honí hlavinkou.

Neomlouvejte se jí, nemáte proč. Asi je to dost hysterka a vyžívá se ve scénách. Máte své bydlení, to je dobře, zabrložte se tam a nechte ji, ať vychladne. Žádné kontakty, žádné omluvy, žádné pugéty. Až sama uvidí, že jí chybíte, určitě se ozve. A pokud je trochu rozumná, uzná, že chyba byla na její straně.

Pokud by se neozvala /s čímž ale nepočítám/, aspoň byste viděl, že to není ta pravá a nezáleží jí na Vás. Ale ONA SE OZVE, UVIDÍTE.

Prostě nemá cenu jí podkuřovat, omlouvat se, sypat popel na hlavu. Chyba je na její straně a pokud je dostatečně inteligentní, přijde na to sama. Tak si počkejte a nepodlézejte, nemáte k tomu důvod. A paní by Vás měla na háčku a patřičně by si to užívala. Jaga.

hodnocení

4x

Nevím proč, ale všechny ženy předpokládají, že jsou všichni naladěni na její myšlenky. Že je umějí číst přání, dokáží předpokládat, co si žena myslí, co si přeje. A ještě zajímavější je, že všechny víme, že to muži neumějí, že si musíme říct. Jasně, přesně, nejlépe delší dobu dopředu, aby mužský měl čas to zkousnout, srovnat se s tím, případně připravit materiál a pak těsně před akcí, zaktivovat mužské vědomí a sílu. A přesto opakujeme stále stejnou chybu. Totéž platí pro děti. Ty také nečtou přání z našich očí. Dětem je nejlépe dát pokyn holou větou.:DTak nějak toto své přítelkyni musíte vysvětlit. A také to, že to není proto, že jste necitlivý a líný a sobec a vůbec, ale proto, že to prostě nevidíte, nechápete. Musíte dostat jasný pokyn, jasnou žádost. A pak teprve slovíčko Promiň. *cert* Asi jste si hodně nadrobil, ale musíte to vysvětlit. A také to, že muži nedokáží pár věcí, oproti ženám. Např dělat několik věci současně a nedokáží žehlit. To všechno dovedou jen vyjímky, které potvrzují pravidlo. Je to tak. Stvořitel nás udělal jinými, abychom měli důvod doplňovat se. :D

ladaadal*
hodnocení

3x

Mlejdawe: nejdřív rada: kytka, ústní omluva, možná večeře. Pokud je rozumná, tak to vezme.

a komentář: neomlouvej se, buď rád, že je naštvaná, využij toho a rychle pryč od ní. Tohle tě s ní čeká častěji a častěji. Najdi si rozumnou ženskou a pryč od téhle hysterky.

a ještě jedna věc: když je ženská naštvaná, buď rád, alespoň do tebe furt nehučí *smich*

bystinkaa*

*smich* tak to je rada nad zlato teda...

amadeus*
hodnocení

2x

Pardon, že si neodpustím komentář, ale tohle stojí za to. Nemáte se za co omlouvat. Žádnou chybu jste neudělal. Prostě ji ignorujte, dokud ji to nepřejde samo. Nic proti ženám, ale citové vydírání je jejich doména a já tuto vlastnost nesnáším a pokud na ni narazím, obvykle ukončuji vztah. Pokud však ona vyvolená za to stojí, kousnu se, odmítnu na to reagovat a počkám, až jí samotné dojde, že tohle slušný člověk nedělá. Pokud by nedošlo, není o co stát. Pokud není schopná na jednoduchou otázku "chceš abych přijel" odpovědět jasně a pak si za tím stát, je to její chyba.

greenbull*

Souhlasím, přesně tohle si myslím i já. Nevidím důvod se omlouvat! Jdete utahaný z práce a ještě dostanete vynadané že nepomůžete vymalovat? I když jste se to dozvěděl na poslední chvíli. Nemluvě že jste byl ochoten "svou chybu" napravit tak jste dostal po šlapkách znova?

Jak psal amadeus počkat až si přítelkyně uvědomí co vlastně provedla a pokud neuvědomí hodně to značí. Ale jinak pokud vše dopadne dobře, tak přeji pěkné usmiřování ;)

hodnocení

2x

Je to prosté milý Watsone... je to ženská a ženská nikdy neví co chce... a když už to náhodou dostane, tak stejně není spokojená. A co se týká Vašeho dotazu... jak už psali kolegové, opravdu nemusíte cítit vinu, jelikož jste se ničeho nedopustil. Na jasně formulovanou otázku jste obdržel jasně formulovanou odpověď. To že Vaše přítelkyně myslí ano a říká ne, je jen a jen její problém. Měla by si uvědomit, že citové vydírání není fér a měl byste jí dát jasně najevo, že s ním nic nepořídí. Nechal bych ji v tom trochu podusit, ať si uvědomí, kdo a v čem chyboval. Pokud máte tendence kupovat kytku (či dárek) jen tak... doporučuji shlédnout šestou epizodu seriálu Taková normální rodinka s příznačným názvem Škola manželů.

A neodpustím si pár rad pro hezčí polovičku lidstva... :D

- ano a ne je dostatečná odpověď na 80% otázek.

- malé, střední ani velké náznaky nepomohou. Neumíme číst vaše myšlenky, takže pokud něco chcete, řekněte to rovnou.

- pokud na otázku: "Co se děje?" obdržím ono významné: "NIC!", pak počítejte s tím, že se budu chovat tak, jakoby se opravdu nic nedělo.

- prkénko na WC může být v jakékoliv poloze (proto není na pevno). Když tam přijdu a je dole, tak ho musím zdvihnout. Když tam přijdete vy a je nahoře, tak jej prostě dejte dolů. Uděláte totéž co já, jen v opačném pohybu. Berte to prostě jako dělbu práce a nehádejte se o tom, kde by prkénko mělo být.

hodnocení

0x

Ahoj. Pokud máte pocit, že se máte zač omlouvat a omluvit se chcete, pak kupte kytku a třeba čokoládu, kterou má ráda. Pak stačí říct, že Vás to mrzí, omlouváte se a přál byste si, abyste se nehádali. Přidejte pusu a hotovo!;)

doplněno 08.05.12 11:16:

A co kdybyste jí pozval na večeři. Zajít spolu do společnosti a věci si v klidu vyříkat a vysvětlit? Pokud jste oba tvrdohlaví, vždy jeden musí ustoupit první. A Vaše dáma by si měla umět připustit, že též udělala chybu a na hádce se podílela. Nemělo by jí dělat potíže, zapomenout na to, pokud jí na Vás záleží. A každý pokus o smíření z Vaší strany by měla umět ocenit.

hodnocení

Víte já chápu že jsme udělali chybu oba ale oba jsme tvrdohlavý berani :( Nevím zda to kytka a čokoláda spraví :(

poiu*
hodnocení

0x

Davide, nevím, zda se jedná první podobnou situaci, nebo je to příklad jedné z mnoha.

Pokud ale chtěla, abys jí pomohl, měla Ti to oznámit dřív. Takže bych to pochopil tak, že od Tebe pomoc nečekala, a navíc, když tam měla kamarádku s přítelem a 1 kk je pro to, aby tam pracovali naráz 4 lidi, dost malé. Třeba jí kamarádka naznačila, že místo nich jsi jí mohl pomoci Ty. Nevíš, co se jí mohlo během dne přihodit a rozčílit ji, možná děti či něco jiného...

Ale rozhodně se neoznačuj za vola a neomlouvej se jí, nebo se to bude opakovat častěji a pak se z Tebe vůl fakt stane. Uběhl nějaký čas, tak si s ní zkus v klidu promluvit, že bys jí rád pomohl, ale nebylo to možné. Ale neponižuj se, že za ní budeš dolézat s prosíkem a dárky.

barun
hodnocení

0x

Je fakt, že jste se do toho pomáhání zrovna dvakrát nehrnul, zvlášt když tam byla s těmi známými, kteří jí pomáhali, vy jste je přišel na kafe jen zdržovat a odejel jste. To bych byla naštvaná taky. Druhý den jste volal jestli máte přijít, no to už jste tušil, že bude zle. Místo volání jste měl k ní jet rovnou a dát se do práce. Když jsem se stěhovala já, tak přítel mi tu nechal s malířema, protože byl v práci, odpoledne přišel, a pomohl mi se vším, s vrtačkou, se zavěšením, s kobercema a večer jsem si sedli a říkala jsem, že jsem se za dva dni odstěhovala, vymalovala a dala do pořádku celý byt. Ani se mi tomu nechtělo věřit, tolik jsem se toho bála. Váš problém je, že se asi do práce moc nehrnete, ani když jste zamilovaný, natož až nebudete. Být vaší přítelkyní moc bych si rozmysela co s vámi, na co vás má, když jí nepomůžete v kritickém čase.

barun

Příště, až vám nějaká žena řekne, já od tebe už nepotřebuju pomoc, já to udělám sama, t.zn. v překladu sám se okamžitě a bez řečí pust do práce. :))

poiu*

Podle příspěvku Davida jsem přesvědčen, že se rozhodně nezříkal pomoci, ale neměl čas, neboť mu přítelkyně o malování řekla pozdě. Věděla, že chodí do práce a nebude schopen jí v její určený čas pomoci. Z toho vyplývá, že zájem o jeho pomoc neměla. A zpětně ho z něčeho obviňovat je podpásovka.

barun

David, nebo jak se jmenuje chtěl poradit jak vidí jeho problém s přítelkyní nezaujatá žena a věřte, že jsem to opravdu jsem. Davida neznám, a zdaleka bych mu nechtěla ublížit. Každý jsme jeho dotaz četli jinak, možná, kdybysme slyšeli druhou verzi od přítelkyně, taky bysme se na to dívali jinak. Já dobře vím, že všichni kdo chodí do práce to dnes nemají lehké, a proto proč zbytečně muže doma zatěžovat zbytečným sekýrováním, rozkazy, ultimáty apod. Každý musíme odpočívat, práce počká, nemá nohy. Ale když je třeba doma máknout, jako v tomto případě, tak musí pomoct všichni.

martinaa*
hodnocení

0x

Nezlobte se, ale za co se jako máte Vy omlouvat? Za to, že některé holky jsou prostě tak trochu husičky, několikrát partnerovi jasně řeknou "nejezdi" a pak dělají scény, jsou uražené a vypisují sms, jak je zklamal, že nepřišel?

Vy nejste ten, kdo si má uvědomit chybu, a pokud dolezete a budete se omlouvat za to, co jste neudělal, tak to pak možná budete dělat celý život.

Jasně dejte najevo, že ze sebe vola dělat nenecháte, a pokud něco chce, tak to musí říct, a ne říci NE, myslet ANO a snad čekat, že Vás tohle její nelogické myšlení napadne.

Omlouvat by se měla ona.

zuzan7
hodnocení

0x

Dobrý den,

nezlobte se, ale nedalo mi to nereagovat:

Vaše přítelkyně neví co chce. Já se s manželem domlouvám na všem dopředu, prostě plánujeme. Co uděláme, jak uděláme, proč uděláme - prostě normálka. Pokud se do něčeho pustím sama - nemůžu v životě manželovi vyčíst, že byl třeba v práci, a že mi tím pádem nemohl pomoci atd. a pod.!

Navíc si myslím, pokud vám o tom neřekla, tak s vámi "nepočítala"...

Takže moje rada: Neomlouvat se - není zaco, a pokud je přítelkyně trošku soudná, uvědomí si to, a zavolá ona Vám.

Trvala bych na jasných informacích a jasné domluvě ...

Pokud se nebude schopná s vámi domluvit dopředu nebo tak něco - tak bych jí poslala někam!

PS: jsem žena, mám 2 děti a jsem vdaná 9 let...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]