Nejste přihlášen/a.
mám takový problém, měla jsem soud na zvýšení alimentů od otce,,,měla jsem se dostavit k soudu ,ale protože bylo odloženo, tak jsem si do kalendáře zapsala nový datum, ale se starým časem, ani nevím proč se mi zafixoval do paměti... zjistila jsem to půl hodiny po začnutí procesu... ihned jsem volala na soud a omluvila jsem se... oznámili mi , že mi pošlou papír o nedostavení se k soudu na který mám odpovědět a odůvodnit nedostavení...bojím se zda s toho nebudu mít nějaký vážný postih
Soud Vám může uložit pokutu za to, že jste se neomluvila z jednání předem. Přijme omluvu však i zpětně, ale musí to být vážné důvody. Pokud mohu poradit, máte-li dobrou lékařku, ať Vám vystaví potvrzení, že jste byla na ošetření. Nebo ještě lépe - zubař.
Nedostavením se k soudu můžete docílit toho, že soud dá otcovi menší částku na splácení, protože si bude myslet, že je Vám to jedno. Vezměte ten papír, zajděte na soud a chtějte mluvit osobně se soudcem, vysvětlete mu to a slušně se omluvte. Pro příště se z toho dá udělat jak pohrdání soudem (teda alespoň pokud takový čin dle našeho platného zákona existuje) v TV vždycky . Dále se dá uložit pořádková pokuta až do výše 50.000,-Kč a dále je možné předvedení. Takže třeba by pro Vás do školy přišla policie, nasadila Vám ve třídě pouta a odvlekla Vás k soudu, byť jste jako poškozená, nebo svědek. Je to zbytečné. Já jdu k soudu příští týden, tak snad nezapomenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.