Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Měl bych otázku.
Mohu popřít otcovství, když je dítěti 4,5 roku?
Jde o to, že jsem se před dvěma lety seznámil s paní, později se vzali a ona strašně chtěla, abych si holčičku, kterou měla z předchozího vztahu, osvojil. Holčička neměla v rodném liste zápis o tátovi ( ten tam prý nechtěl být uveden ), ač je známý a manželka ví, kdo to je. Holčičku jsem si tedy osvojil tím způsobem, že jsme zašli s rodným číslem na úřad, kde na matrice mě tam lehce a snadno dopsali.
Nyní se bohužel rozvádíme. Již vím, proč na mě takto tlačila. Bohužel jsem to zjistil pozdě... Je strašně na peníze a už mi při stěhování natvrdo řekla, že se těší, jak budu platit na malou alimenty jak mourovatej. Holku samozřejmě mám rád, to jo. Jen mi je proti srsti toto manželčino chování. Chce mě prostě akorád oškubat. Když bych holce něco chtěl dát ( jako že jo ), tak bych ji to dal sám.
Dá se ještě popřít otcovství? Popřípadě co mohu nyní dělat?
Díky.
Nejde, budete prostě platit, na co jste se dal. Naštve to, tatínek z toho vyklouznul, maminka se směje a vy to zaplatíte.
Na druhou stranu, když je děvčátko hodné a máte je rád, je to zase o něčem jiném. Pokud své děti nemáte, jednou Vám to třeba to děvčátko vynahradí a budete někoho mít "na stará kolena". Někoho, kdo Vás bude mít rád. A to za to stojí. Jaga.
Dobrý den. Zákon vždycky bude hájit zájem dítěte. A v jeho zájmu je otce mít. Vy jste se k otcovství přiznal dobrovolně, i když Vám bylo známo, že nejste bio otcem. Byl to Váš dobrovolný akt, takže tady s popřením otcovství nenaděláte již vůbec nic. Holčička nemůže zato, že se s její matkou rozvádíte. Ta potřebuje být zaopatřená..Bohužel, za chyby se platí...
doplněno 16.01.13 13:02:Zavázat se dobrobolně k otcovství, to je závazek na celý život...
doplněno 17.01.13 12:01:Tazateli, na styk s dítětem máte právo a máte právo podílet se na jeho výchově, ale... Napadlo mne, že pokud je Vaše manželka takto "vychytralá" jak by se asi tvářila, kdybyste jí oznámil, že budete žádat dítě do své péče? Čím by argumentovala? Že není dcera Vaše, že nemáte právo a bla bla bla...Ale alimenty po Vás chtít bude, že?
Myslím též, že jste prožil s malou dcerkou ta nejhezčí léta života. A jak píše babajaga, budete nejen platit, ale budete mít právo se s holčinou vídat. Nepřerušujte s ní vztahy a když už tedy s Vámi manželka? /bývalá/ takhle vyběhla, tak též od ní požadujte na co máte jako otec právo.
NE,ale zkusila bych u soudu vymoci,že bude díétěti založeno třeba stavební spoření s tím ,že si ho po 18 roku bude moci vybrat samo a že tudíž by bylo k tomu přihlédnuto a alimenty by byly menší.Za pokus to stojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.