Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dávkování zinku

Od: maja00 odpovědí: 5 změna:
Zdravím, dost trpím na akné, mám oslabenou imunitu, když se říznu tak se to hojí klidně i 4-5 týdnů. V lékárně mi řekli, že mám asi nedostatek zinku. Koupila jsem si od Blue care Zinek forte 25mg a je tam napsáno dávkování 1 tableta denně. Na netu jsem ale četla v diskuzi, že někdo bral i 8 tablet denně a že ta 1 tableta je pro ty, co nemají skoro žádné problémy. Na jiných stránkách bylo toto: Běžná potřeba zinku je 10 až 20 mg denně, při vyšší zátěží nebo špatné stravě vzrůstá tato spotřeba na 50-180mg denně. A já se rozhodně zdravě nestravuji, proto se ptám, jestli ta 1 tableta stačí nebo mám brát víc. V těchto věcech se nevyznám proto se radši pro jistotu ptám. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Klidně berte víc,ono to není zas tak horké.

doplněno 08.05.12 00:37:

Ikdyž si to jiní nemyslí alternativneterapie.sk/...

hodnocení

0x

Já ti poradím přesně obráceně.

Ber pouze jednu tabletku za den a zkus upravit stravu. Protože tablety jsou pouze na podporu organismu, ale zázraky nedělají. Když budeš mít vitamíny z pestré stravy, zeleniny, ovoce a kvalitního jídla, tak ti ta jedna tableta může pomoct.

Když si budeš myslet, že pestrou stravu nahradíš několika tabletami chybějcího vitamínu, tak budeš svému tělu víc ubližovat než pomáhat.

A ber prosím vážně informace z příbalového letáku u vitamínů. To že na internetu někdo napíše, že bral 8 tablet denně ještě neznamená, že je to pravda.

Používej vlastní rozum a vybírej si, od koho si necháš poradit a jak si necháš poradit.

hodnocení

0x
Zinek je taky ve dýňových semínkách, to je přirozený přísun. Taky jsou dobré na prostatu (pro muže), ale i pro ženy, které trpí záněty močových cest. itát:Dýňová semínka i olej jsou bohaté na zinek a vitamín E. Semínka a olej obsahují dále ještě vitaminy jako A, D, vitaminy skupiny B a minerály jako selen, draslík, vápník, fosfor, hořčík, měď, mangan, železo. Jsou rovněž zdrojem hlavně cenných nenasycených mastných kyselin.

dobromysl*
hodnocení

0x

Problémy se zdravím je dobré konzultovat s někým, kdo má v této oblasti vzdělání. Pakliže se nejedná o jasnou nemoc, já osobně upřednostňuji metody alternativní medicíny. Ale návštěvu rozumného lékaře, bych také nezatracovala.

cadca*
hodnocení

0x

vážená pracujem ako terapeut alternativnej medicíny,ale kedže na tejto stránke je zákazané podať kontakt,tak ho nepodám.Vedel by som vám pomôcť s oslabenou imunitou.problém je však v tom, že vaše symptómy naznačujú iné a viacnásobné problémy,ktoré treba riešiť.Iba jednostránne podávanie zinku je naprosto nedostatočné a váš problém s určitosťou nevyrieši,nech budete davjovať akokoľvek.Odpovede sú ale správne,jedná tableta a aj prísun prírodného zdroja.

Žial, vyšetrenie je v tomto prípade podmienkou.Nie všetky metódy alternatívnej medicíny sú ale vhodné.Správna voľba je na terapeutovi a jeho odbornosti..

Skúste poprosiť admina,ak vám dá kontakt na mňa.Som z Čadce a volám sa Vladimír Jurišta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]