Nejste přihlášen/a.
Jsem podílovým spoluvlastníkem pozemku - louka. Jsme dvě spoluvlastnice, obě seniorky. Louku kosí hospodář, který za tím účelem čerpá i dotace. Nyní projevil zájem odkoupit můj podíl. Jak mám postupovat, aby došlo k prodeji? Mám brát ohled na spoluvlastnici? Myslím že ho za mnou sama poslala. Nebo se musí nejprve pozemky rozdělit mezi nás dvě?
Jde mi dále o to, že vlastníme společně s paní víc pozemků, a chátrající domek. Dědictví po synovci. Tak jestli nedojde k porušení rovného podílu na majetku a tím i mého rozhodovacího práva jedna ku jedné. Spoluvlastnice totiž nic nechce prodat ani koupit, domek chátrá, a pro mě je toto dědictví zátěží. O rozdělení pozemků se vzájemně dohodnout nemá zájem. Na vzájemné peněžní vyrovnání pravděpodobně nemáme obě dost financí. Spoluvlastnice je o 20 let ode mě starší, spoléhá na svou rodinu a vnuky. Tím mě asi drží v šachu, takže nemohu nic prodat celé, vždy jen svůj podíl. Děkuji za odpověď.
Podle mne klidně svůj podíl prodat můžete. Asi by bylo ale dobré předtím věc projednat s druhou majitelkou, seznámit ji se svým záměrem a případně se dohodnout na společném postupu (třeba bude chtít nakonec prodat také).
Ostatního majetku by se prodej dotknout nijak neměl, takže na domě budete mít pořád svou polovinu, stejně tak na ostatních pozemcích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.