Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
posledních pár měsíců mě trápí pomyšlení na moji budoucnost. Nevidím v ničem smysl, nemám žádné jistoty... Je mi 21 let a nemám žádné kamarády, kteří by mi byli aspoň nějakou psychickou oporou, nebo mě aspoň někam vytáhli. U rodiny jsem to už vzdala, tam je to marný, když se jim s něčím svěřím, tak to jenom zlehčují a vůbec mě nedokážou pochopit. I když mě mají rádi, tak i přesto se cítím hrozně sama. Nevím popravdě jak se s tím smířit, jak si v hlavě naprogramovat, aby mě to netrápilo.. Protože všichni mají aspoň nějakého přítele, kterému se můžou svěřit, ale já nemám vážně nikoho. Navíc mám "syndrom citové deprivace" a to moji situaci ještě zhoršuje. Pokud víte jak se s tím vypořádat, tak budu ráda za každou radu... Děkuji
Ahoj,
to co tu popisuješ tak něčím podobným jsem si prošel nedávno. Situace podobná kamarádi-nekamarádi takže to šlo se mnou z kopce. Myslel jsem si že to vyřeším tím že budu chodit do hospody a upíjet se a tak dále. Nakonec jediné co mi pomohlo tak bylo zaměřit se na něco. U mě to například bylo kolo a plavání. Tak jsem si řekl že přeci nemá cenu zoufat a tak jsem sedl na kolo a jel se projet. Venku je přeci hezky A když není koupil jsem si pernamentku do bazénu a jdu si zaplavat,tam nepřemýšlím nad tím co bylo,je a bude. Tam vyčerpám energii a když přijdu domů večer tak si řeknu že jsem tento den žil naplno a užil sem si ho. Ano co si budu namlouvat mám teď jiné problémy ale to sem nepatří. Moje rada by byla ta aby sis našla koníček a nejlépe mezi lidmi. Poznáš nové lidi,uděláš něco pro sebe a věř mi že si to třeba za týden,dva uvědomíš že je na světě spousta věcí pro co žít
Je to rada ze života
No, já nedokážu právě vůbec "vypnout" ... pořád mám ty myšlenky v hlavě a nevím co dělat, abych se jich zbavila ... Ať dělám cokoliv...
No popravdě řečeno to je ono já to také nedokázal a depky z práce,od přítelkyně,nesmyslné hádky atd.. Ale teď když prijdu domu vše zustane za dveřmi (až na pár drobností).
Musíš se naučit soustředit na to co právě děláš a potom už to jde samo. Například to plavání,soustředíš se na plavání a nemyslíš na to co ti kdo uděla,nebo jak si něco vyžehlit a tak dále.. Myslíš jenom na to plavání.
Poradím ti dej si nějaký cíl a jdi za ním a budeš mít hned jiné myšlenky
V podobné situaci mi pomohla péče psychologa (jen psychoterapie, prášky nebyly potřeba). Moje kamarádka zase nedá dopustit na kineziologii. Nenásilnou formou může pomoci např. homeopatie, nebo jiný směr alternativní medicíny.
Přeji vám sílu, abyste začala svou situaci řešit. Každý si zaslouží , aby se cítil dobře. I Vy.
Ahoj,říkáš,že nemáš žádné jistoty,a copak tví rodiče,o kterých píšeš,že tě mají rádi?To si myslím,že je ta největší jistota,kterou člověk může mít!A to,že máš syndrom citové deprivace ti řekl kdo?To je totiž milá,zlatá,velmi závažné onemocnění,a týká se to ponejvíce dětí,které v životě nepoznávají lásku,a ty ji očividně mášNezlob se,ale mám takový dojem,že se jenom nudíš,a jelikož se nudíš,tak permanentně sedíš doma,z čehož následně plyne,že ti potencionální kamarádi za tebou domů nepřijdou,to se zkrátka musíš zvednout a jít je hledat!A kam?Přece mezi lidi
Hodně štěstí.
Mám jen jednoho rodiče... a jako vím, že mě má ráda maminka, ale doba, kdy mi to měla dávat nejvíc najevo, už je pryč.. Prostě je to hrozný citový strádání... Jsou tady určitý problémy z dětství, kdy jsem byla psychicky týrána a tam jsem fakt lásku nedostávala... No, teď už jsem na to prostě stará, ale hrozně mě to žere někde hluboko uvnitř.. Ono je těch problémů o dost víc.. Jestli by byl někdo hodný a chtěl mě vyslechnout, tak mi prosím napište na mail... mad03@seznam.cz ...
Ahoj,
hned ze začátku navážu na tvůj závěr o syndromu citové deprivace. Navštěvuješ psychologa? Není to nic, za co by se měl člověk stydět, naopak, umět vyhledat pomoc je velké umění. I psychologa lze navštěvovat zdarma - na pojišťovnu.
Jinak mne velmi mrzí, jak se cítíš. Vztahy v některých rodinách nejsou ideální, což není hezké, ale je to tak. I s tím by ti mohl a měl pomoci psycholog, někdy člověk sám trošičku zhoršuje situaci svým příštupem.
Přátele a přítele si najdeš, neboj. Důležité je neházet flintu do žita, být tomu otevřená, chodit mezi lidi, poznávat nové...
A pokud tohle vše vidíš bezvýchodně, samozřejmě bys měla zapracovat na svém přístupu. No a než se ti to poštěstí, můžeš se realizovat v nečem jiném, co tě naplní. Hodně to pomáhá psychice. Třeba veřejně prospěšné práce pro nějakou charitu, práce s dětmi, se seniory... co já vím. Atřeba v kolektivu lidí, kteří pomáhají, najdeš i přátele a lidé ochotné pomoct tobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.