Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stížnost na právničku

Od: michaelamich* odpovědí: 3 změna:

Ahojte, potřebovala bych poradit. S manželem se rozvádíme. Manžel má právničku se kterou má zřejme techtle mechtle, zcela jsite vím, že ona k nemu city chová a dle toho se chová ke me. K veci. Manžel mi před mesícem navrhl dohodu na kterou jsem pristoupila, Oba dva jsme tedy s podminkami souhlasili a on mi to jeste na mou zádost v mailu potvrdil, ze jsme dohodnuti, a ze se mohu spolehnout, na to, co mi slíbil. Ze vse co jsme si dohodli v dohode bude. Avšak po komunikaci s ni, tedy jeho pravnickou ona podminky zmenila zcela tak, abych ja nemohla souhlasit! S mou advokatkou jsme tedy nesouhlasili. Opet jsem resila s muzem, opet mi slibil, ze tedy dohody a podminek dostoji a bude tam tedy vse co jsem chtela a on slibil. Ja jsme ta, ktera stale urguje dohodu. Opet jiz po druhe poslali dohodu a opet jinak. Dokonce pred tim mi i sam opet v sms potvrdil, ze udelal jak slibil a ze si mohu zacit nakupovat potrebne veci, nebot po podepsani dohody mi slibil odstupne. Takze ja jsem si objednala nutne veci a hle? Dohoda je zase jina. Je to tak, ze manzel se nechava zcela ovladat hloupostmi, ktere mu ona rve do hlavy, je zcela bez vlastniho nazoru a je to nevyrovnany clovek, na to, ze je mu 47 let. Opet mi tedy narusil vse co slibil. Je to uz psychicky tlak a vydirani! Napsala jsem tedy i sve pravnicce, jemu a jeho pravnicce, ze podavam stiznost na ni, za podjatost a zaujatost, nebot uz mesic, zamerne brdzi v rozvodu manzelstvi a pokazde, kdyz si s manzelem neco odsouhlasime, ona to napise uplne jinak. Chtela bych poradit, kam mohu na jeho pravnicku podat stiznost. Na ČAK? Tam mi pani napsala, ze toto neresi, coz mi prijde zvlastni? Mohu napsat stiznost i k soudu, kde mame stani?

Moc vam dekuji za radu. Michaela

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Právník nemůže bez souhlasu klienta nic pozměnit. Takže si můžete stěžovat jen na manžela , ale kam?

Pozvěte manžela na kafe, vytiskněte si původní dohodu a oba dva podepište - ne e-mailem. Po podpisu předejte svým právníkům.

hodnocení

0x

Zdravím. Michaelo, zde jste naprosto bez šance. Je to právnička Vašeho manžela a ta má hájit jeho zájmy, ne Vaše. Pokud není žádná dohoda písemně potvrzena, nelze jí brát, jako dohodu a napadnout jí. Vám se postup jeho právního zástupce líbit nemusí, ale on si jí vybral a zřejmě jí důvěřuje. S tím neuděláte nic a ani nemáte právo si na její postup kdekoliv ztěžovat. Soud by to určitě též v potaz nebral. Dohoda je o tom, aby vyhovovala oběma stranám a právníci na to dohlížejí, aby nebyla pro žádnou stranu nevýhodná a radí svým klientům, jak nejlépe dovedou. Mohou však jen poradit, ale konečné rozhodnutí je na obou stranách, aby se opravdu dohodly. Samozřejmě, že se stává, že protistrany mají často výhrady k právníkům druhých, ale zpochybnit a napadnout věřejně jejich práci by se nemuselo vyplatit. I právníci se dovedou bránit proti křivým nařčením, když hájí svoje jméno a práci. Tak na to, prosím, buďte opatrná, aby Vám to nenadělalo nakonec více škody než užitku. Možná právě proto, že je Váš muž nerozhodný se obrátil na právníka opravdu dobrého, který hájí jeho zájem zcela po právu. Nic víc k tomu říci nelze, než dohodu vyladit tak, aby vyhovovala oběma stranám stejně. A dokud není podepsaná, není ani platná. Může se upravovat na návrh jedné, či druhé strany libovolně.

buss
hodnocení

0x

Vy se rozvádíte, tak neřešte city manžela k někomu. Podjatá právnička, proč? Zaujatá? No to je snad správně, svého mnandanta má řádně zastupovat. Každý si hledá právníka, včetně z rodiny, který ho bude zastupovat řádně, získá pro něj co se dá. K soudu můžete s tím, že nebyl dodržen zákon. Pokud si chcete stěžovat, musíte najít argumenty v zákonu o advokacii.
Při rozvodu se málokdy rozumně domluví. Spíše boj argumentů. Na to se ti právníci přece berou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]