Nejste přihlášen/a.
Dobrý den před rokem jsem naletěla podvodníkovi na seznamce a napsala jsme o tom článek do různých novin a rozeslala je do redakcí.Jen do chvilky pro tebe jsem napsala trošku delší článek o mém manželství a životě a o tom jak jsme naletěla na podvodníka.Nikdo ze žádných novin mě do ted nedal vědět zda to otisknou či né.Ale před 3 nedělema jsem četla ve chvilce pro tebe č.15 článek má pozměněný název a trochu pozměněnýéurčitý věci než mám napsané já.Jinak je to na 90 %můj článek,ale nevím jak to dokázat?Odeslaný email s mým článkem už jsme vymazala mám pouze v pc uložený článek ale to že jsme to psala jim nemám.Do jiných redakcí to uložené mám ale te jediný co by to dokázal nemám.Co mám dělat?Je možné aby prožil někdo skoro na chlup stejný příběh?Já to co v mém článku můžu dokázat kdežto nevím jak to mám chtít po té redakci zda ta žena co to jako napsala a je tam vyfocené skutečně prožila to co tam píše nevím kam se obrátit?Zda na redakci ale co jim říct když nemám v ruce důkaz že jsme jim to posílala mám to pouze uložené v počítači ale bez jejich adresy.Děkuji Lenka
Lidské osudy se mnohdy překvapivě podobají. Někdy čtu článek a říkám to jsem snad napsala já . Jenže já nikam nepíšu o svém životě. Takževy buďte v klidu a stejně na tom nic nezměníte . Přeci Vás tam nikdo nejmenoval , tak se nikdo nemůže nad ničím pohoršovat.
Žijte si svůj život a kašlete na články v časopisech . Hezkou neděli přeji.
Předpokládám, že jste sepsáním svého příběhu a rozesláním do různých redakcí sledovala jednu ze dvou věcí. Pokud to mělo být varování, tak už se tedy stalo. Sice za okolností, které se vám moc nelíbí, ale článek je venku a kdo chce, může si ho přečíst a poučit se.
Nebo jste si myslela, že za zveřejnění dostanete finanční odměnu. Chvilku pro tebe nečtu, ale osobně ji neřadím k seriozním tiskovinám, nepředpokládám, že by své dopisovatele honorovala. Pokud snad ano, tak jen střídmě.
Pokud vám jde o morální stránku věci, že vám byla upřena autorská práva, zeptejte se přímo v redakci, jak to bylo. Proč ono téma nebylo před rokem vhodné k publikování a nyní ano, zda jde skutečně o nový příběh, nebo jen redaktor/ka čerpal/a z vašeho. Také se podívejte na podpisy pod obdobnými texty. Pokud je pod nimi vždy stejné jmého nebo zkratka, jedná se o redakční zpracování dodaného příběhu.
Teoreticky je ovšem také možné, že ho některá redaktroka opravdu "ukradla" a vydává za svou vlastní práci. Obávám se, že s tím už nic nenaděláte. A dlouho se s tím netrapte. Z vlastní zkušenosti vím, že to nemá cenu. Mnohokrát jsem pro různé redakce připravovala podklady, pak v tzv. "nástřelu" opravila pravopisné i věcné chyby a nakonec si svůj text přečetla pod úplně jiným jménem. Takový je život...
pokud vam jde o autor. prava, do budoucnosti, vlozit na internet, jako stranky soukrome, jen pro sebe (napr. sites.google.com, plus.google.com > sites), velmi dulezite je, je pak uz nemenit, neEditovat. Aby se zachoval puvodni datum vlozeni. Ten tam MUSI byt zaznamenan, pokud neni, vyuzit stranky jinych poskytovatelu (yahoo, live.com, nebo nejaky cloud), velmi dulezity je ten DATUM VLOZENI aby byl viditelny. Az pak rozesilejte clanky do redakci. No a pak pripadne kontaktovat pravnika. Canek se da i ulozit u notare v pisemne forme, v uzavrene obalce. Za poplatek, samozrejme.
doplněno 06.05.12 12:06:DAS, pojistovna pravni ochrany (pojistne). Kdyz nemate na pravnika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.