Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Řeším takový problém. Mám v těsné blízkosti domu vzrostlý smrk.Větve jdou už do omítky,kořeny do domu. Rozhodl jsem se ho porazit dokud je porazitelný/asi 15m/. Někde jsem četl,že snad mohu porazit strom ve svém objektu jen když ve výšce 1,3 m nedosahuje v průměru 80 cm. To bych v pohodě splňoval,ale nevím jestli mám oznamovací povinnost nebo jinou zákonem dané nařízení. Popř. kam zajít abych to získal. Obávám se toho,že když strom porazím jak později dokážu,že jsem nic neporušil. Děkuji za odpovědi
Pohoda Vás rychle opustí, až si přečtete třeba zbynekmlcoch.cz/...
nebude to o průměru 80 cm, ale o obvodu 80 cm, a to je velký rozdíl... Obvod kruhu vypočítáme podle vzorce O = 2 pí * r, nebo také pí * D, převedeno to vychází 80 /3,14 = 25,47 cm průměr.
tady máte vzor žádosti o povolení poražení stromu google.com/...
z toho by jednoho porazilo...
a tady rady a odpovědi na toto téma v poradně... #odstranit+strom
Dobrý den, pokud strom ve výšce 130 cm nad zemí nemá obvod větší než 80 cm, tak povolení nepotřebujete a nemusíte kácení ani nikde hlásit. Šetrnější by ale bylo s kácením počkat do konce vegetační doby (říjen), či aspoň do konce doby hnízdění ptáků (srpen). Snad smrk do té doby nepřekročí limitní objem.
Zajít na obecní nebo městský úřad na odbor životního prostředí , tam podat žádost. Potom budou měsíc obcházet kolem stromu a vést chytré řeči poté vám povolí jen prořez větví bez ohledu na materiální škody , které vám působí , načež se rozhodnete že k danému stromu budete chodit močit ,aby uschnul poté pochopíte že musíte použít něco ostřejšího , ale ne aby vám to prokázali až budete znovu žádat že daný strom uschnul a poté vám povolí vykácení a ještě drze budou žádat že odvezou dřevo , ale ne větve tone . Tak to proběhlo u nás a postup je v našem bananistánu všude stejný
Tak něco podobného jsem měla na zahradě před domem, vzala jsem pilu a byl dole. Nikdo si ničeho nevšim.
my jsme porazili třešni velkou jak barák a také nikdo nic neřekl. Ona byla nemocná ,,ale i tak kdyby to byl jiný strom tak bych řekla ,že schnul. Paní také porazila velikánský stříbrný smrka klid.
doplněno 07.05.12 16:31:..ale ten smrk jí uschnul,tak to porubali,,to snad nepotřebuje povolení ,,,oč jde? Nerozumím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.