Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Kde bych mohl nalézt podmínky, které musím člověk splňovat, aby si mohl zřídit společnost s ručením omezeným? Nejde mi o postup založení, čistě jen o podmínky (např. dosažení 18 let věku atd). Budu moc rád za pomoc.
Dobrý den, založení obchodních společností je ukotveno v obchodním zákoníku od § 56, zejména pak § 105-153, které jsou věnovány přímo s. r. o.
Hodně informací je i v tomto článku: businessinfo.cz/....
Podmínky i informace jsou např. zde uvedeny velice pěknou formou: ucetni-pletichova.cz/... Dále je možné si přečíst i tyto zásady, kde jsou mimo jiné i uvedené časté dotazy z pohledu notáře, se kterým budete při zakládání společnosti spolupracovat : notarfianova.cz/.... V postupech založení jsou i současně uvedeny podmínky, které musíte při zakládání splnit. A musím přidat ještě jeden odkaz na: penize.cz/... - Pročtěte si nejen článek, ale i další odkazy v něm uvedené - např. v tomto odstavci:
Díky všem. Abych uvedl svůj požadavek na pravou míru - ve skutečnosti nechci (zatím) podnikat, nechci si zakládat žádnou společnost. Na škole však tvoříme takovou ''simluaci podnikání''. Takže... nenašel by se nějaký článek, který by nebyl tolik obsáhlý? Skutečně mi stačí pouze podmínky, které musím při vlastnictví s. r. o. splňovat. A ty jsem bohužel ve vašich odkazech nenalezl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.