Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpovědní lhůta

Od: tanja® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dostala jsem výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou k 30.6.2012. Mám nárok i na odstupné. Zajímá mě, když si najdu novou práci už teď, dostanu odstupné nebo o něj přijdu? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Na odstupné máte nárok, není.li ve smlouvě uvedeno jinak, či jste něco nepodepisoval, co jste neměl ...

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, nárok na odstupné neztratíte, ledaže byste nastoupila zpět k původnímu zaměstnavateli.

doplněno 05.05.12 13:05:

Aha, tak podle odpovědi Kapky naděje jsem zjistil, že jsem zřejmě špatně pochopil otázku.

Já se domníval, že si např. vezmete v původní práci dovolenou a nastoupíte do nového zaměstnání. Ale Vy jste asi měla na mysli, že byste skončila dříve než 30. června. V tom případě má Kapka pravdu. *palec*

hodnocení

0x

Dobrý den. Tanjo, ono v tomto záleží na zaměstnavateli. On může trvat na dodržení výpovědní lhůty, nebo Vás pustí hned, ale bude se s Vámi chtít dohodnout tak, že se vzdáte svého nároku na odstupné. Jsou známy takové případy. Slušný zaměstnavatel by Vás pustil a odstupné Vám dal, ale jak říkám, chodí to i jinak. Tak na to pozor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]