Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rozhodla jsem se obrátit na tuto poradnu, protože si nevím rady s problémy mojí babičky. Už dlouho dobu má chronické zdravotní problémy, zánět vedlejších cest dýchycích nebo nosohltanu, které ji obtěžují velkou nadprodukcí hlenu v dýchacích cestách, jež není možno jakkoli vysmrkat. Každý i doktor se mi smějí když všude říkám, že v jednom kuse popotahuje až z paty, protože jinak nemůže dýchat.
Dál se asi před měsícem přidal problém, že se mi stále zdálo, že má nateklou nohu, kde má už několik let hřeb po zlomenině krčku stehenní kosti, při měření obvodu stehna i lýtka byl rozdíl mezi nohami 4 cm, při tom šlo o levou nohu, která bývá slabší. Nohu jsem řešila u ortopeda, protože jsem se domnívala, že jde o komplikace nohy. Ten doporučil aby se na nohu podíval chirurg, že může jít o trombózu.
Jenže, babička všechny návštěvy doktorů odmítá, že ji nikam prostě nedostaneme. Noha ji sice velice už delší dobu bolí, ale má silnou artrózu kolene. Podle ní jí nic není, že nemá nohu zarudlou.. )
Potom jsem zjistila, že má obě víčka očí jakoby trochu oteklá, pravé víčko ale tak, že ho měla povislé. Navíc má problémy s močovými cestami a ledvinami, v testech měla strašně leukocytů. Tak doktorka jí napsala na ty záněty Biseptol. Jenže babička- vybrala jen dávku za 7 dní, což je min., měla to brát aspoň 10 dní.Ale- noha se spravila otok ustoupil, ale, víčka nesplaskla.
No a je to asi 3 dny, co jsem zjistila další problém, že má oteklou levou ruku- paži a předloktí, přitom nikde se neuhodila, a prý má již týden bolesti u srdce, to říká, že je zhoršení angíny pectoris. Začala alespoň užívat Detralex. Mně se to ale vůbec všechno nezdá, o doktorovi nechce ani slyšet a já mám strach, že se to všechno řítí ke konci :´-(, zvlášť ty týden trvající bolesti srdce se mi nelíbí, nikdy to neměla tak dlouho, bývalo to jen tak občas 1 den, kdy ji bolelo srdce.
Bohužel mi s ní nepomůže ani moje příbuzná, se kterou se o ni staráme, protože onemocněla - zhoubný nádor prsu a čekají ji operace a chemoterapie atd.. Chudák, ale na druhou stranu, neuvěřitelný sobec. O babičce se nesmí skoro vůbec mluvit, začne křičet, že nejvíc nemocná je tu ona a babičku ubíjí celodenními litániemi kvůli své nemoci, už to trvá skoro půl roku, nikdo z nás nesmíme mít zdravotní problémy, protože pak přijde křik, výčitky, že ona je ta nemocná...
Opravdu nevím, co s ní dělat, psychicky je úplně mimo, babičce nechce dovolit doktory, přemlouvá ji, že doktoři jsou nejhorší lidé, že jí jen ublíží a babička pak ani nechce brát léky, které má. Řešila jsem ji všude možně, protože její chování k nám překročilo všechny meze, na linkách bezpečí, u doktorů, všude mi jen řekli, že nemohou ani nutit brát léky na uklidnění někoho, kdo není nesvéprávný nebo pokud se ničeho nedopustila nikde. Je to zoufalé, bydlíme ve společné domácnosti a nějaká změna není možná.
Děkuji Vám moc za rady a za to, jestli jste dočetli můj příspěvek až dokonce.
Pěkný den, je to smutné, ale se svéprávným člověkem, který něco nechce, nehnete ani heverem Leda nějakým stylem zbavit babičku svéprávnosti, ale to by také mohlo pořádně rozvrátit vztahy...
Otok jedné horní končetiny bývá často buď zánět, nebo příznak žilní trombózy. Pokud by otékaly obě ruce, pak je na vině srdeční žíla.. Otoky nohou také mohou signalizovat žilní trombózu. Na druhou stranu otékání nohou, rukou a dalších částí těla může být také oslabený lymfatický systém. Tomu by odpovídal i ten hlen a zhoršené dýchání, protože právě nosohltan atd. je součástí lym. systému.
Mrzí mě, že neporadím, jak pomoci někomu, kdo pomoc odmítá
A nevíte náhodou Vy nebo někdo jiný, jak podpořit správnou činnost toho lymfatického systému, jestli jsou na to nějaké doplňky stravy nebo čaje.. Nic o této nemoci nevím a jeví se mi to jako docela pravděpodobné, že to má.
A ještě má babička jeden problém- hodně ztloustla, na vině je asi špatné stravování, ale ne v tom smyslu, že by se přejídala, to vůbec. Právě, že sní velice málo, možná i trochu míň než já a já jsem opravdu dost štíhlá, mám asi 45kg a jíme jen 3 menší jídla denně kvůli mojemu vytížení. Takže nevím, proč ty kila nabírá. Cukrovku nemá. Ale má slabost pro takové ty hotové pudinky se šlehačkou, co se prodávají někdy ve slevě za 4 Kč ve velkých řetězcích a stává se, že si je bere místo oběda nebo večeře, ale víc než dva za den nesní. Sladkosti taky moc nepojí, má u postele jen tak balíček bonbónů nebo sušenek a to jí vystačí na spoustu dnů .Když nemá moc pohybu, při tom málo jídle nevím jestli se dá tloustnout..
Jinak má vyšší cholesterol, a hodně leukocytů v moči, vždycky jí to něčím přeléčí, trochu to klesne, a tak dokola..
Magnum, podívejte se na tyto stránky www.bioapatyka.cz/Vlevo si tam potom klikněte na kolonku hledat "dle nemoci"a pak vyberte lymfatický systém. Pak se Vám ukáží výrobky, které na toto jsou. A možná tam najdete něco i na další potíže Vaší babičky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.