Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
obracím se na Vás a prosím Vás o radu. Mám přítelkyni kterou hodně miluji ale problém je v tom že je nerada když piju. Už od mladých let jako puberťák jsme chodil s kamarády hodně často popíjet a nebylo toho málo byl jsem schopný dát si deset piv za večer a pár panáků. Teď už je to jiné dám si občas třeba jen šest piv ale pořádně to se mnou zamává. Ale už vůči přítelkyni chci s tím skončit jelikož mi na ní hrozně záleží. A díky tomu alkoholu se i dostávám do nepříjemných situací jako jsou hádky a tak,abych předešel hádce tak to i raději zatajím že jsem nebyl na pivu a tak ale potom se to provalí a je to ještě horší. Prosím o radu jak s tím přestat. Moc děkuji za všechny rady. David
Rada au1 je zhoubná. Prosím vás, přeci si nebudete vybojovávat právo ožírat se pod obraz (já vím, že tak to není, ale mělo by to ten směr. Nemůžete přestat pít moc a pít jen málo; kdybyste to dokázal, tak už byste to tak provozoval dávno. To, co popisujete, silně ukazuje na závislost a tu nevyléčíte, jen se od ní můžete odstřihnout, to znamená, ode dneška ani kapku. Podmínkou je chtít, nemyslím to tak, že je to otázka pevné vůle atd, bojovat s tím budete dlouho, ale bez chtění vám nepomůže ani ten antabus, slyšel jsem o mnohých, kteří takzvaně přechlastávali antabus, bylo jim blbě, ale stejně se napili. Z vašeho přístupu by mohla vaše snaha mít šanci i bez léčebny, ale jen na pevnou vůli se nespoléhejte. Antabus je dobrá pomoc, a zkuste se taky podívat sem:
otevřete si kontakty a poraďte se.
ano, očividně to má ten směr, že by se ožíral pod obraz :D Z 10ti piv a pár panáků na 6 piv, tomu říkám vzestupná tendence... podle mě je zase zhoubná rada vaše, protože okamžitě jste z něj udělal/a alkoholika, u kterého je potřeba trvalá abstinence
Prosím vás, přečtěte si, co píše, tazartel a co vy. Nepíše, že omezil pití, ale že míň vydrží. A vůbec, co zhoubného vidíte v doporučení nepít? A i tomu, že jsem udělal z tazatele alkoholika... no třeba není, pak je vše v pořádku a naše rady nepotřebuje, ale já tu jistou závislost vidím. Ale porada s doktorem a s anonymními alkoholiky mu dá víc, než takové naše rady na dálku. Třeba se mu dostane ujištění, že je vše v pořádku. Jinak je pravda, že určit, kdy se alkohol stává závislostí a člověk alkoholikem, je těžké. Alkohol pitý s mírou neškodí ani v sebevětším množství, ale co to je ta míra.
Mimochodem, jedna z definic říká, rámcově, že alkoholik je ten, jehož pití vede k problébům s okolím.
Mám strašné zkušenosti s alkoholikÿ. Vím, jaký ďábel v podstatě alkohol je. Nedělejte si iluze, že kvůli dívce přestanete pít. Proč to neotočit. Přestat pít pro sebe a pro svůj život a do toho bezva života pozvat dívku! To by nešlo? Máte naprogramovaný mozek na alkohol. Je třeba program vymazat a nainstalovat program nový. Koníčky, přátele, zájmy, vzdělávání se. Toto je jediná cesta, jak z toho ven. Žádné koukání z okna a na telku a nuda a pití. Samotný život pití nepotřebuje.
Nějaké antabusy, to je jen berlička pro zoufalce. Vlastně poslední berlička. A já na ni nevěřím. Nebudete-li mít náplň života přitažlivější než je zblblá hlava alkoholem, láhev, stejné ksichty a stejně blbé kecy v hospodě, je všecko zbytečné. Musíte mít něco zajímavěšího pro co žít, na co se těšit, proč být rád na světě. A pak až dívka a láska a život s ní.
Kolik v pití necháte peněz? Co všechno za ty peníze můžete mít, do čeho slečnu pozvat, za co se nestydět, na co být hrdý. Všecko máte ve své hlavě a je jen na vás, pro co se rozhodnete. V podstatě dívka s tím nemá co dělat. Je to váš život!
citace babkazov: "Máte naprogramovaný mozek na alkohol. Je třeba program vymazat a nainstalovat program nový. Koníčky, přátele, zájmy, vzdělávání se."
Je důležité program ne jen vymazat,ale také řádně odinstalovat. Případně také vysypat koš.
Pokud mluvíš pravdu a miluješ ji a záleží ti na ní tak prostě přestaň. V čem vidíš problém?
Jsi chlap nebo jen oslík ve vleku alkoholu?
Problem je v tom že žijeme odděleně takže já když přijdu domů z práce nikdo na mně nečeká a tak mě láká dát si to pivo a podlehnu ale to už potom je zle. Nevím jak tomu předejít.
Pokud Vás to láká tak, že si prostě musíte to pisvo otevřít, je to už znak závislosti. Doporučuji léčbu antabusem - manžel jí právě prochází a je to bezvadné. Není to tak, že by Vám antabus snížil chuť, ale pokud byste se na něj napil, tak Vám bude hrozně špatně. Pro antabus se dochází většinou dvakrát týdně, např. k praktickému lékaři nebo do protialkoholní ordinace. Doporučuji tedy prvně zajít za praktickým lékařem, řekněte mu, že máte problém s alkoholem a požádejte ho o doporučení k odborníkovi. Pak Vám jen udělají jaterní testy a pokud budou výsledky dobré, antabus můžete začít brát.
Jak jsem řekla, tak chuti Vás to nezbaví, ale budete se bát se napít Takže je to taková opora pro lidi, kteří na tom ještě nejsou tak zle
To není výmluva, vy si prostě na ten alkohol hledáte záminku, nemůžete bez něj být - co tedy chcete poradit - prostě si to pivo nedám a zabývám se prací nebo mám zálibu .
Musíte mít pevnou vůli a domů si prostě pití nekupovat. Snažit se odpoutat myšlenky jiným směrem - prostě se zaměstnat jinou činností. Pokud si nechcete zkazit vztah a vlastně i život, buďte na sebe hodně přísný. Pokud to nezvládnete sám, nebojte se vyhledat pomoc odborníka. Dokud na Vás nebude lepší spolehnutí, pak s Vámi asi přítelkyně nebude chtít žít. To, že žijete odděleně, je jen výmluva. To přece není důvod k tomu, abyste podlehl pití. Nezdůvodňujte si to, proč se napít. Ale to, proč to nedělat. Narovinu říkám - pokud ji milujete víc, než to pivo, pak to dokážete. Pokud ne, pak si jí nezasloužíte a nebyla by s Vámi šťastná. Je to jen na Vás...Tak se držte!
doplněno 04.05.12 12:14:Není zač. A zkuste za čas napsat, jak Vám ten boj jde a kdo vyhrává. Moc držím palce, abyste to byl Vy...
však jsi to už omezil, chceš kvůli babě přestat pít úplně? pak se můžeš přestat scházet kvůli ní s kamarádama, a tak dále... máš chuť na pivo, chceš jít s kamarádama, tak běž, ty jí taky neříkáš co má dělat jestli tě má ráda tak, jak ty ji, tak to pochopí, a v podnapilém stavu nebude vyvolávat konflikty :D
Jistě, že by se člověk neměl nechat omezovat. Když to ale partnerovi vážně vadí, jen hlupák si bude prosazovat svou stylem "ty mi nebudeš nic zakazovat". Nejde o zákaz, ale o to, jak jste schopen na sobě zapracovat, abyste zlepšil vztah.
Žádná normální partnerka není nadšená, když chlap chodí třikrát týdně do hospody a přichází opilý. Taky si občas skočím na jedno pivko, ale kdybych pravidelně vysedávala v hospodě a lámala do sebe panáky a piva jak nezavřená, zřejmě by to partnerovi taky vadilo.
Vztah je sice o toleranci, ale taky o tom, aby na sobě oba pracovali a nedělali to, co třeba druhému fakt vadí (pohozené ponožky nemyslím). Mít rád neznamená všechno odkývat a útrpně snášet
však jsem to psal já, i autor původního dotazu, že pití omezil. tak jak nenechat se omezovat? tohle je spíš o zrušení zlozvyku než omezení. je to jako bych chtěl po přítelkyni, aby přestala kouřit, protože se mi to nelíbí = nesmysl
Vy si neuvědomujete podstatnou věc - že tazatel je zřejmě závislý a sám připouští, že skočí k lékaři. Pokud to, že přítelkyně nechce, aby byl závislý a takto kazil vztah častou opilostí, berete jako omezování, tak jste zrovna možná ten typ "přece se nenechám někým omezovat", a co si dělá, co chce.
Že se Vám nelíbí kouření, je jedna věc, a že máte doma několikrát týdně opilého chlapa, co často sáhne po pivu, jiná. To už není, že se to někomu nelíbí, to je docela vážná věc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.