Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, mám prosbu jsem na MD. V červnu mám nastoupit do zaměstnání- ale- od září jsem dostala nabídku pracovat jako zubní instrumentářka.Chce to ale rekvalifikaci.Poradí mi prosím někdo? Zaplatí mi úřad práce rakvalifikaci? Zřejmě musím dát výpověd v současné práci a zaregistrovat se na pracáku...prosím najde se někdo kdo ví co mám dělat?Děkuji moc za odpovědi a přeji pěkný den
Dobrý den. Pokud se Vám naskytla práce, která je Vám bližší, pak je možnost dát výpověď v dosavadním zaměstnání a udělat si rekvalifikaci na vlastní náklady s tím, že si uhradíte sama zdravotní pojištění. Pokud máte dvě děti do věku 15 let, stačí nahlásit pojišťovně a zdravotní by za Vás případně platil stát. Pokud se dáte zaregistrovat na Úřadu práce, vybranou rekvalifikaci Vám určitě neproplatí. Ten se bude snažit, najít Vám zaměstnání atd..
Dobrý den, ÚP rekvalifikace hradí do výše 50000, ale posuzuje každý případ zvlášť. Pokud jste registrovaná a máte od zaměstnavatele písemně přislíbené zaměstnání, u kterého je podmínkou rekvalifikační kurz, pak máte poměrně slušnou šanci, že Vám ji ÚP zaplatí. Tzn. přihlásit se, nechat si potvrdit přihlášku od agentury, která kurz zajišťuje, nechat si potvrdit příslib budoucího zaměstnání, odnést na ÚP a čekat, ajak ÚP rozhodne. Má na to 14 dní. Já osobně bych po MD nastoupila v červnu raději do zaměstnání, jen můj názor. Zubní instrumentářka není zase tak výhodný byznys. Ještě ÚP hradí rekv.kurz, ale nezaplatí Vám cestovné apod. a pokud jej nedokončíte, musíte vynaložené náklady vrátit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.