Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabizeni sluzeb bez ZL

Od: frederickm odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal zda-li mohu nabízet služby bez živnostenského listu, jde mi o to, že nevím jestli se to "chytne". Zkrátka když budu vědět, že mám několik potencionálních zákazníků tak do toho půjdu. Mohu tedy inzerovat bez něj?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Není toho mnoho, co není upraveno., Já bych doporučil živnostenský zákon, co je to podnikání a od kdy - příjmy. Na černotu obyvatelstvu by to možní šlo, do té doby, než to někdo práskne,. Ovšem jakmile někdo bude chtít fakturovat...
No ale živnosťák za 1000covku..., popř. + více živností.

uska*
hodnocení

1x

Pokud jste na pracáku, tak nepřichází v úvahu. Pokud máte zaměstnání, tak tisícovka za ŽL vás nepoloží a budete mít oficiální přivýdělek.

uska*
hodnocení

0x

Nesjou služby jako služby. Inzerovat bych si asi netroufla, ale napište o co jde, třeba přijdeme na to jak rozjet podnikání.

frederickm
hodnocení

Jde o IT služby u nás na maloměstě, zhruba 20tis. obyvatel. Opravy Pc, prodej SW & HW, konzultace, Outsourcing atd.

Záleží na tom, jak je všímavý Finanční úřad, Živnostenský úřad a Úřad práce. Problém může být i ve šťouravých potenciálních zákaznících, kteří si mohou najít leccos v obchodním rejstříku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]