Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi skoro 17 a měřím 167cm. Pro kluka v tomhle věku je to docela problém, skoro všichni kamarádi a kamarádky jsou vyšší než já. Mám si dojít k lékaři a začít to nějak řešit? Nebo víte o nějakém jiněm řešení? děkuji za odpovědi
Chlape já mám 196cm a věř mi, je to peklo, špatně se shání oblečení, tričko dvakrát vypereš a je ti krátký, kdyby jsi věděl jak to bolí hlavou o futra, do auta se nevejdeš. Buď rád za to jaký jsi. Jak psal kolega měl jsem kamaráda, ten byl taky dlouhou dobu malý, dnes je mu 20 a je vysoký skoro jako já. Chce to taky jíst normální jídla a ne fastfoody. Čas to zpraví a kdyby ne, tak co, liliput nejsi, tak to máš ještě dobrý .
já si pamatuji kluky,jak šli na vojnu a z vojny se vrátili o hlavu větší. Nic se neboj ještě vyrosteš.
Rodice vetsinou prerostes. Pokud ne, zapracuj na sve postave, at nejsi kulaty a maly jako balon.
I když možná už nevyrosteš, uč se pracovat s tím, co máš. Je to tak, že malí chtějí být velcí, velcí zase malí, brunety blond, hubené chtějí přibrat, tlusté shodit. Nikdy nebude nikdo sám se sebou úplně spokojený, a kdo říká, že ano, lže
167 je normální. Jsi nejmenší ve třídě, no a co? Problém v tom vidíš ty a možná nějací debilkové, co si honí ego a ostatním se smějí. Znám dost kluků, co jsou menší, než jejich holky, a jsou manželé nebo už jsou spolu dlouho. Ono totiž nezáleží, kolik měříš, ale co máš v sobě To si pamatuj, není to jen heslo. Některé holky prahnou po vysokých blonďácích, jiným se líbí malí obrýlení šprti, dalším šlachovité tmavé typy.
Řešení je v tvé hlavě Prodávej to, co máš, a neřeš, jaké by to bylo, kdyby...
skakat do vysky, podivej se na Masaje, a to ani neznaji basketbal. Jen skacou do vysky porad. Pak taky, daji se chirurgicky natahovat kosti. Znami jsou Srbsti a Rusti lekari, pouzivaji natahovaci konstrukci na kosti.
Bože o tom ani nepřemýšlejte! Vážně nejste tak malý, pravděpodobně vyrostete a i kdyby ne, není to žádná tragédie. Přestaňte si pěstovat mindráček a radši pracujte na sebevědomí.
to spis se zeptejte na ministerstvu zdravotnictvi prislusneho statu. Tam vam doporuci nemocnici, kde to delaji. A tam se dozvite ceny.
Zdravím,
osobně to neshledávám zas takovým problémem a myslím, že výška 167cm není věc, která by se nutně měla řešit s lékařem. Pokud se nejedná o nějaké růstové poškození - což by ve vašem případě nemělo býti, pokud měříte tolik, kolik uvádíte.
Také je tady, jak již uvedli, pravděpodobnost, že ještě o nějaký ten centimetr povyrostete.Mám jednoho známého, který byl vždy ve třídě považován za toho nejmenšího, ale pamatuji si, že během jednoho roku všechny přerostl a my jsme se jen nepřestávali divit, jak to dokázal.
A pokud byste nevyrostl, na světě přeci existují různí lidé, s různou výškou, a neměl byste si tím zbytečně zatěžovat svou hlavu.
doplněno 03.05.12 17:46:Také by mě zajímalo proč potřebujete vyrůst? Píšete potřebujete, ne chcete.
píšu, že potřebuju, ale vlastně chci taky mě ve škole považují za nejmenšího.. měl jsem přítelkyni a ta byla vyšší než já. To také nevypadá nejlíp
já bych tak moc neřešila - já, jsem sice o proti vám žena, ale také nejsem nejvyšší - v mém okolí jsou většinou jen vyšší lidé, přátelé - má známá je o celou hlavu vyšší než já :D ale na druhou stranu někteří mi vždy, když se setkáme říkají, že jsem prý vyšší a vyšší - což není možné :D
Ahoj,
No takhle. Můžeš zajít nechat si určit tzv kostní věk - tj odhad jak dlouho ti ještě porosotou kosti. Pravda je taková, že v 17 letech už prakticky růst ustává. Píšeš, že jsi i hubený, to znamená, že nemáš jen problém s výškou - tj nemáš problém s růstem, ale spíš nedokážeš efektivně zužitkovat potravu. Malí a drobní bývají lidé co málo jedli prvních 10 let života - to jsou třeba děti co vyrůstali v bídě nebo v koncentračních táborech. Může být. že máš i metabolickou vadu. Pokud jsou takoví i rodioče, tak to můlže být dědičné.
Problém není ani tak těch 167 cm, to se ještě oblečení najít dá, ale nevím proč, všichni výrobci kalhot si myslí, že když je někdo malej, tak je tlustej, ale na malýho a hubenýho je oblečení málo.
Vím, proč potřebuješ vyrůst, jde o ženský co?
Tak a teď něco pozitivního. Já jsem zhruba 2x starší než ty, asi stejně vysoký. Dost jsem se tím ve tvém věku natrápil. Nijak atraktivní rozhodně nejsem, ale několik partnerek jsem v životě měl, jedna dokonce byla vyšší než já, a nějaký ještě určitě budou.
Mám 3 dcery a jsem zvědav, kdy mě přerostou
Mám pocit, že by ti pomohl pohyb. Zkus nějaký individuální sport. Na zrobustnění ti může lékař napsat steroidy, ale ustal by ti okamžitě růst a mohlo by dojiít k jiným problémům.
To já jsem jedl normálně, žádná bída ale rodiče jsou taky docela malí.. mamka a sestra jsou menší než já a táta už skoro taky. Vůbec mi nejde o oblečení, jak zde uvadíte, s tím nemám problém
Jinak sportuji pravidelně, profesionálně hraji footbag (Hakisak)
taky chodím občas plavat, takže pohybu si myslím, že mám dost
Tak v tom pripade nejsi takovej "chcipak" jako ja. Jestli to mate v rodine, tak holt budes malej. Lepsi nez byt treba blbej Ted si vem, ze jsi vetsi nez Medvedev, Sarkozy, mozna i Tom Cruise... Takze v klidu. Zadna finta na to jak vyrust neexistuje. od lekaru zadnej zazrak necekej. Pitomy je, ze si najdes malou partnerku a s ni budes mit male deti... Proto lepsi by bylo si najit velkou partnerku a to rodove prokleti tim zlomit
Nejedná se o žádný extrém, je to naprosto normální vzrůst. Lékař ti nepomůže, již v názvu povolání má slovo léčení a jak jistě víš, léčí se jen nemoci. Výška je dána geneticky, samozřejmě ji mohou později ovlivnit některé další podmínky (deformace postavy, např. u "žirafích žen", úraz atd.). Pravděpodobně ještě vyrosteš. Ale věř mi, tohle už není žádná trága. Znám i menší muže a mnoho o hodně menšíích žen, třeba sebe.
Neslibujte něco, co slíbit nemůžete, znám lidi, co např. od třinácti let nevyrostli. Skutečně. Nicméně pokud je chlapec zdravý, neměl žádný úraz atd., je to nad míru pravděpodobné. Většinou je to tak, že na střední škole se holky zas až o tolik nezvětší, ale kluci doopravdy o hodně.
Já rostl asi do 17 let a skončil jsem na konečných 169 cm. Jsem malý, no a co, v ničem mi to nepřekáží Přes volant v autě vidím, vejdu se kam jiní ne a jsem se svou výškou spokojený. Zkus to někdy brát právě naopak a být rád, že nejsi žádný dlouhán, který se musí sklánět v každých dveřích a nevejde se na postel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.