Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz ohledne práce na DPP. Ukončila jsem VŠ a 10.5. 2012 se musím jít nahlasit na ÚP. Jak je to s přivádělkem a placením zdrav. a soc. pojištění, pokud mám mzdu 8 500,- / měsíčně. Co mám dělat? Poraďte prosím!
Pokud budete registrována na ÚP, tak si smíte vydělat max. 4.000 Kč hrubého, jinak Vás z evidence vyřadí. Pokud byste měla nárok na podporu v nezaměstnanosti (což ovšem ve Vašem případě asi nebude), nemůžete si přivydělávat.
Pokud je příjem z DPP do 10.000 Kč, tak z tohoto výdělku nehradíte zdravotní ani sociální, tudíž si zdravotní musíte hradit sama (pokud nejste osobou, za kterou je plátcem stát); sociální povinné není.
doplněno 03.05.12 15:20:Hranice příjmů jsou uváděny měsíční.
Měsíční zdravotní pojištění osoby bez zdanitelných příjmů činí 1.080 Kč měsíčně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.